BC Nokian päättäjäiset 21.5.2019 klo 17:30

Julkaistu 14.05.2019


BC Nokia järjestää kaikille nokialaisille avoimet, seuran yhteiset päättäjäiset tiistaina 21.5.2019 klo 17:30 alkaen keskusurheilupuiston koriskentällä. Tapahtuma teemana on Plogging ja ohjelma illalle on seuraava:

17:30 - 19:00 Kaikille nokialaisille avoin Plogging tapahtuma
19:00 - 20:00 Palkitaan joukkueiden ansioituneet pelaajat kaudella 2018-2019

Mitä on Plogging?

Plogging on tehokas yhdistelmä juoksua ja luonnon siistimistä. Plogging -termi tulee ruotsin kielen sanoista jogging (lenkkeily) ja plocka upp (poimiminen). Ploggingistä voidaan myös puhua nimellä roskajuoksu.


Ploggingin suosio leviää Suomessa tasaisesti, kun ihmiset kiinnittävät yhä enemmän huomiota ympäristön siisteyteen. BC Nokia haluaa olla mukana edistämässä tällaisen toiminnan juurruttamista Nokialle. Toivottavasti muut yhteiskunnalliset toimijat saavat tästä kimmokkeen ja järjestävät vastaavanlaisia tapahtuma Nokialla tulevaisuudessakin. Tällaisia tapahtuma on Nokialla ollut jo aiemmin. Plgging on hauska tapa liikkua ja pitää huolta omasta elinympäristöstään, toteaa BC Nokian toiminnanjohtaja Henri Hirvikoski.


Kaikki paikallaolijat lähtevät 21.5.2019 klo 17:30 siivoamaan nokialaisille lapsille ja nuorille siistit harrastuspaikat kesälle 2019. Mukaan on tarkoitus haastaa kaikki nokialaiset ihmiset.


Tämä ei todella ole kilpailu vaan jokainen pääsee siivoaa ympäristöä omaan tahtiinsa. Jokainen roska pois luonnosta on meidän kaikkien voitto. Siivoamisen lomassa on mukava vaikkapa vaihtaa muutama sana menneestä ja tulevasta esim. naapurin tai tuttavan kanssa, kertoo BC Nokian toiminnanjohtaja Henri Hirvikoski.


Siivouksen kohteena on keskusurheilupuisto (koriskenttä, tenniskentät, futiskentät, jäähalli, Tapio Rautavaaran kenttä, frisbeegolf väylät) ja sen ympäristö. Jos meille jää aikaa niin laajennamme aluetta mutta tuossa on meidän ensisijainen kohde.


Idea tähän tule kuten niin useasti, omasta tarpeesta. Käymme lasten kanssa viikoittain keskusurheilupuiston liikuntapaikoilla ja minua välillä kauhistuttaa päästää oma 3 -vuotias touhuamaan ja leikkimään. Ajattelin itsekseni, että vastuullinen urheiluseura voisi tässä näyttää mallia ja lähteä talkoilemaan yhteisen hyvän puolesta, jatkaa Hirvikoski.


Nokian kaupunki on vahvasti mukana tapahtuman järjestämisessä. Kaupunki tarjoaa käyttöön roskapussit sekä käsineet roskien keräämiseen. Äänentoistosta ja juonnosta vastaa Pasi Heino ja katoksen tapahtumaan tarjoaa Rentax.

Tapahtuma on myös osa Nokia-Viikkoa. Muita Nokian-Viikon tapahtumia pääset seuraamaan Nokia-Viikon omilta Facebook -sivuilta tästä. Tapahtumassa myynnissä makkaraa ja mehua.


Haastan kaikki tutut ja tuntemattomat mukaan. Tehdään yhdessä hyvää kaikille nokialaisille, päättää Hirvikoski.