YLI 60 VUOTTA PERINTEITÄ

BC Nokia on perustettu vuonna 1997 ja se jatkaa koripalloilun erikoisseurana yli 60 vuotta vanhoja koripalloilun perinteitä Nokialla. Nykyisin lisenssipelaajia on seurassa yli 350 ja jäseniä n. 800. Lähestymme hiljalleen seuraavaa rajapyykkiä, 400 lisenssipelaajan rajaa.

BC Nokian toiminnassa arvokkaita asioita ovat monipuolisuus, tasa-arvoisuus ja sopiva lajiylpeys, jotka näkyvät arjen toiminnassa. Toimintaa on alle kouluikäisille tytöille ja pojille pallokoulussa, varsinainen junioritoiminta kouluiässä oleville (7-19 vuotiaat) sekä monipuoliset harrastejoukkueet juniori-iän ylittäneille.

BC Nokiassa valmentaa lähes 50 valmentajaa, joista usealla on kokemusta valmentamisesta aikuisten sarjatasoilla sekä nuorten liittovalmennuksesta. Seurasta on kasvanut ja kasvaa tulevaisuudessa myös erotuomareita aina kansainvälisille kentille saakka.

Edustusjoukkueet ovat BC Nokian lippulaiva. Sekä naisten että miesten joukkueista löytyy oman juniorityön hedelmiä sekä mielenkiintoisia muualla kasvaneita suomalaispelaajia sekä ulkomaalaisia pelaajia. Naisten edustusjoukkue pelaa valtakunnan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla 1. divisioonassa. Miesten edustusjoukkue pelaa valtakunnan pääsarjassa, Korisliigassa.

Jokainen BC Nokian seuratoimija kokee tekevänsä tärkeää yhteiskunnallista työtä. Toimintamme kautta ihmiset löytävät rikastuttavaa tekemistä, hyvän elämänyhteisön ja merkityksellistä sisältöä arkeen. Nokialainen koripalloväki on nöyrän ylpeä omasta lajistaan koripallosta. Maailman pelatuinta sisäpeliä todellakin kehtaa edustaa!

______________________________________________________________________________

KAUSI 2018-2019

Tervetuloa aloittamaan BC Nokian seurahistorian 21. kausi. Tulevalla kaudella jatkamme toimintaa edelleen pallokoulusta pääsarjaan asti. Uutena Ryhmänä aloittaa aikuisille suunnattu ryhmä, jossa pääsee opettelemaan korista huippuvalmennuksessa unohtamatta kehonhuoltoa ja lihaskuntoharjoittelua. Tämä ryhmä toteutetaan yhteistyössä tekonivelsairaala COXAn kanssa. Tulevalla kaudella tavoitteemme on 50 uuden lisenssipelaajan aloittamista, jonka jälkeen lähestymme 400 lisenssipelaajan rajaa. Toimintaa kehitetään jatkuvasti ja pyrimme siihen, että koriksen pelaaminen olisi mahdollista kaikille.

1.5 alkaen BC Nokia ry:n toiminnanjohtaja Henri Hirvikoski siirtyi päätoimisesti tehtäväänsä. Taloudenhoitajana jatkaa Hanna Pirhonen ja valmennukseen liittyvistä asioista vastaavat Tero Vasell sekä Erkko Ojala.

19.6 järjestettiin BC Nokia ry:n sääntömääräinen kevätkokous, jossa johtokuntaan valittiin Mikko Niskanen, Juuso Viherlaakso, Mikko Sauramo, Marko Honkaniemi, Juha Ilva, Mauri Hakanen sekä Esa Piirtola. Nykyinen puheenjohtaja Marja Olli jatkaa tehtävässään. Johtokunnan ulkopuolisena jäsenenä kuukausittain järjestettäviin kokouksiin osallistuu toiminnanjohtaja Henri Hirvikoski.

Siirrymme tulevalla kaudella käyttämään ikäluokista uusia, valtakunnallisia tunnuksia. Pyrimme käyttämään vanhoja tunnuksia rinnalla niin pitkään, että uudet tunnukset tulevat kaikille tutuiksi.

Toimintamaksuihin tulee 10€ korotus Pikkususi-Mini-ikäisillä. U14(C-juniorit) - U19(A-juniorit) tulee 60€ korotus, joka on suoraa seurausta jatkuvasti kasvaneista salivuoro- ja valmennuskuluista näissä ikäluokissa. Harjoittelun määrä on noussut viimeisten 4 vuoden aikana joukkueilla niin paljon, että pelaajapakettimaksuihin budjetoidut salivuorot ovat ylittyneet vuosittain näillä ikäluokilla. Muutos on positiivinen urheilullisesti mutta näkyy taloudessa miinusmerkkisenä. Kausimaksut on mahdollista maksaa erissä. Mikäli haluatte näin toimia, olkaa tästä yhteydessä toimistoon. Olemme tehneet päätöksen, että jokaisessa ikäluokassa maksetaan korvaus myös yhdelle apuvalmentajalle, joka käyttää osaamistaan ja aikaansa yhdenvertaisesti joukkueen vastuuvalmentajan rinnalla. Tämän lisäksi meillä on edelleen eri-ikäisiä ja eri tehtävissä vapaaehtoisena valmennustiimeissä toimivia valmentajia.

KAUDESTA 2018-2019 LÄHTIEN PELAAJAPAKETTIMAKSU SISÄLTÄÄ MYÖS KOKO KAUDEN KATTAVAN KAUSIKORTIN MIESTEN KORISLIIGAPELEIHIN JA NAISTEN 1. DIVISIOONA OTTELUIHIN.

Salivuorot ja aiheutuvat kustannukset haastavat meitä jatkossakin. Koulutilanne Nokialla poistaa saleja käytöstä. Uusien salien ja hallien vuokrat ovat keskimäärin kolminkertaiset. Näin olemme saaneet todeta jo Harjuniityn kohdalla. Uudet ja paremmat olosuhteet ovat tervetulleita, samalla joudumme pohtimaan uusia keinoja kasvavien kulujen kattamiseksi.

Syksyn aikana avataan BC Nokian verkkokauppa, josta jatkossa tilataan kaikki seuravaatteet. Jatkamme edelleen Adidaksen MiTeam tuotteilla ja lisäämme valikoimaan Cliquen vaatteita. Verkkokaupan toimintaohjeet lähetetään joukkueille syksyn aikana.

Syksyllä pidetään yhteisiä vanhempaininfoja ja valmennusvastaavat sekä toiminnanjohtaja vierailevat kertomassa seuran toimintaperiaatteista pelaajien vanhemmille.

Kaikkien joukkueiden tarkemmat tieot ja harjoitusajat löytyvät täältä www.bcnokia.com