Yli 60 vuotta perinteitä

BC Nokia on perustettu vuonna 1997 ja jatkaa koripalloilun erikoisseurana yli 60 vuotta vanhaa perinteitä Nokialla. Nykyisin lisenssipelaajia on seurassa yli 350 ja jäseniä n. 800. Lähestymme hiljalleen seuraavaa rajapyykkiä, 400 lisenssipelaajan rajaa.

BC Nokian toiminnassa arvokkaita asioita ovat monipuolisuus, tasa-arvoisuus ja sopiva lajiylpeys, jotka näkyvät arjen toiminnassa käytännössä. Toimintaa on alle kouluikäisille tytöille ja pojille pallokoulussa, varsinainen junioritoiminta kouluiässä oleville (7-19 vuotiaat) sekä monipuoliset harrastejoukkueet juniori-iän ylittäneille.

BC Nokiassa valmentaa yli 30 valmentajaa, joista usealla on kokemusta valmentamisesta aikuisten korkeimmilla sarjatasoilla sekä nuorten liittovalmennuksesta. Seurasta kasvaa myös erotuomareita aina kansainvälisille kentille saakka.

Edustusjoukkueet ovat seuran lippulaiva. Sekä naisten että miesten joukkueista löytyy vahva edustus oman juniorityön parhaimmistoa sopivasti vahvistettuna mielenkiintoisilla muualla kasvaneilla ja ulkomaalaisia pelaajia. Naisten ja miesten edustusjoukkueet pelaavat toiseksi korkeimmalla tasolla 1. divisioonassa.

BC Nokian väki kokee tekevänsä tärkeää yhteiskunnallista työtä. Toimintamme kautta ihmiset löytävät rikastuttavaa tekemistä, hyvän elämänyhteisön ja merkityksellistä sisältöä arkeen. Nokialainen koripalloväki on nöyrän ylpeä omasta lajistaan koripallosta, maailman pelatuinta sisäpeliä kehtaa edustaa!