Pojat U12 (Minipojat -07)

Santala

Minit (2007-2008 synt.)

Minit harjoittelevat 3-4 kertaa viikossa. Mineissä harjoittelu painottuu yhä enemmän lajitaitoihin unohtamatta kuitenkaan ominaisuusharjoittelua, jossa huomioon otetaan lasten herkkyyskaudet. Halukkaille lapsille tarjotaan lisäharjoittelun mahdollisuus talent-ryhmissä. Talent-ryhmä harjotitelee kerran viikossa, harjoitus sisältää fysiikka- sekä lajiosuuden. Talent-ryhmän harjoituksissa pääpaino on henkilökohtaisissa taidoissa. Minit pelaavat vuodessa noin 30 peliä ja osallistuvat 2-3 turnaukseen vuoden aikana.


Nopeat kysymykset vastuuvalmentajalle:

Kuka?

Vili Mäkinen


Oma Historia koripallossa

Aloitin koripallon noin viiden vuoden ikäisenä Korinokiassa, pyörimällä isoveljen harjoituksissa. Mikroista aina A-junioreihin saakka Korinokiassa sekä BC Nokiassa. Vanhemmalla iällä sitten hiukan hitaammalla temmolla alueellista 3. divisioonaa Roostersin riveissä.


Miksi ryhdyit valmentamaan?

Itselläni on ollut monta hyvää valmentajaa ja koen saaneeni paljon koripallolta, joten haluan antaa takaisin saamiani oppeja nokialaisille nuorille. Hyvät valmentajat kun tuppaa aina olemaan vähissä ja oma elämän tilanteeni oli sellainen, että aikaa oli niin päätin lähteä valmentamaan. Kyllä, tituleeraan itseni tässä samalla hyväksi valmentajaksi! Ja päätöstä ryhtyä valmentamaan ei ole tarvinnut katua jäljeenpäin lainkaan. Myös oma isäni valmensi, kun olin nuori. Tällä on varmasti myös vaikutusta oman valmentajauran aloittamiseen.


Mitkä ovat joukkueesi tavoitteet tulevalla kaudella?

Virallista tavoitetta emme ole joukkueena vielä asettaneet mutta viime kauden aluemestaruuden puolustaminen lienee yksi isoista tavoitteistamme. Aluemestaruuden voittaminen tulevalla kaudella vaatii sekä pelaajien henkilökohtaisten lajitaitojen kehittymistä että yhä parempaa joukkuepelaamisen ymmärtämistä. Tässähän sitä tavoitetta meillä onkin ihan tarpeeksi.


Mitä asioita lapsi oppii, kun hän pelaa koripalloa BC Nokiassa?

Lapset saavat hyviä kavereita joiden kanssa oppivat toimimaan yhdessä yhteisen tavoitteen saavuttamiseksi. Koripallo on siitä hienoa, että kauden aikana lapsi pääsee käsittelemään omia tunteitaan, iloja ja suruja yksin ja yhdessä kavereidensa kanssa. Siinä sivussa opitaan yhdessä myös lajitaitoja. Yhtä kaikki, BC Nokiassa lapsi oppii tulevan elämänsä kannalta erittäin tärkeitä taitoja.

Pelaajat

NroNimiPelipaikka
4Eeki Ylivakeri
99Eetu Ylivakeri
10Eetu Honkaniemi
54Henri Schnabel
16Jere Pakarinen
Marcus Salminen
55Matias Haliseva
3Petrus Piirtola
24Sampo Syväterä
35Sisu Ylirönni
91Valtteri Hietaniemi
88Veeti Vapalo
94Ville Santala
22Ville-Matti Niskanen

Valmennustiimi

RooliNimi
PäävalmentajaVili Mäkinen
ValmentajaTaneli Tuokko
JoukkueenjohtajaMarko Honkaniemi