Vuoden viimeinen kotiottelu: Näädät vs. Kobrat

Julkaistu 28.12.2016

Nokian osalta muutos on selvä ja varmasti puhuttanut ympäri Suomen koripallofaneja: päävalmentajan tuolilla nähdään Ville Tuominen ja uutena vahvistuksena KTP:ssä monivuotisesti rautoja rymistellyt Sefton Barrett. Näin joulun välipäivinä pelattavat Kobrat-ottelut (kotona 28. ja vieraissa 30. päivä) toimivatkin uudistuneen Nokian ensinäytöksenä. Harjoituksissa Näädät on keskittynyt vahvasti puolustuspelaamiseen.

– Puolustuskonseptin sisäänajo on vasta alkutekijöissä, joten virheiden kanssa pitää elää. Intensiteettiä, levypallopelaamista ja kurinalaisuutta voidaan kuitenkin vaatia, Tuominen ennakoi

Myös Kobrat-leirissä on nähty vaihtuvuutta. Sentteri Stephen Hurt vaihdettiin Pohjanmaalla jo tuttuun kasvoon eli Lawrence Kinnardiin, joka tulee pelaamaan Nokiaa vastaan tänään.

– Lapua on Kinnardin myötä varmasti sarjan kookkain joukkue ja pystyy aiheuttamaan kaikenlaisia match-up-ongelmia.

Nokian takana sarjataulukon kuudentena majailevien lapualaisten ykkösvitjan tänä kautena on muodostanut Jamal Jones (22,0 pistettä/4,8 levypalloa), Dom Morris (18,7/8,1) ja Mario Edwards (10,4/4,7/4,8 syöttöä). Unohtaa ei voi myöskään Korisliigan ikäpresidenttiä Damon Williamsia (9,8/8,6/5,1).

– Joukkue piti lähes viikon loman yhteisharjoituksista, mutta nyt päästään taas tositoimiin. Hävisimme edellisessä ottelussa Nokialla muutamalla pisteellä ja back-to-back-otteluissa pelataan ensin Nokialla ja päivän tauon jälkeen Lapualla. Uskon, että tauko on tehnyt hyvää pikku loukkaantumisille ja pääsemme otteluun lähes koko joukkueen voimin, Lapuan päävalmentaja Damion Dantzler kommentoi.