Voitto Oulun NMKY.tä - Ensi perjantaina vastassa Korihait

Julkaistu 16.02.2015

BC Nokian miehet voittivat sunnuntai-illan ottelussa sarjassa kolmantena olevan Oulun NMKY:n niukasti 85-79. Oulun oli lauantaina hävinnyt Tampereen Pyrinnön kakkosjoukkueelle suurinumeroisesti. Lisäksi pelaavasta kokoonpanosta puuttui joukkueen pelintekijä Mark Hill.

Näistä ennakkoasetelmista katsomossa odotettiin BC Nokian näytöstä ja selvää voittoa. Oululaiset kuitenkin taistelivat läpi ottelun hienosti pitäen BC Nokia johdon muutamassa pisteessä läpi koko pelin. Tärkeä voitto kuitenkin vankisti BC Nokian asemia sarjan kakkospaikalla. BC Nokialla on runkosarjan neljäs kierros vielä pelaamatta eli jäljellä on kahdeksan ottelua. Ero sarjaa johtavaan Korihaihin on kymmenen pistettä ja vastaavasti Oulun NMKY on kahdeksan pistettä Nokian takana. Sekä Oulu että Uusikaupunki on pelannut yhden ottelun nokialaisia enemmän.

Oulun NMKY pyrki hidastamaan ottelun tempoa ja se onnistuikin siinä mainiosti. BC Nokian kokoonpanossa oli 12 pelaajaa, jotka kaikki olivat käyneet kentällä jo toisen jakson puolivälissä mutta silti joukkue lähti mukaan NMKY:n hidasvauhtiseen peliin. Lisäksi palloa ei kovin paljoa edes yritetty pelata korin alle vaan joukkue heitti ottelussa peräti 40 kolmen pisteen heittoa. Määrä on noin kaksinkertainen verrattuna joukkueen normaalitilastoihin tällä kaudella. Parhaiten kolmosissa onnistui Henri Hirvikoski tilastoilla 5/9. Lisäksi Henkka pysäytti neljännen jakson lopulla Ynnin Melvin Bakerin erinomaisella puolustuspelaamisellaan. Baker teki jakson alussa yhdeksän pistettä kunnes joutui Henri hirvikosken pihdeissä tyytymään kahteen onnistuneeseen vapaaheittoon loppujakson aikana.

BC Nokian muista pelaajista Nikola Jeftic oli totutun varma. Seitsemäntoista pistettä ja kymmenen levypalloa olivat Nikolan illan saaliina. Jay Threatt palasi pitkästä aikaa tositoimiin ja teki kaksitoista pistettä.

BC Nokian seuraava ottelu on kauden neljäs UU-Korihait peli. Tähän mennässä Korihait on voittanut kaikki kolme keskinäistä kohtaamista. Viime kerralla Uudessakaupungissa BC Nokia oli jo pitkään voiton syrjässä kiinni mutta menetti johtonsa pelin lopussa. Ottelu pelataan Nokian palloiluhallilla perjantaina 20.2.2015 kello 18:30 alkaen. Tervetuloa!