Vincent Council BC Nokian pelinrakentajaksi

Julkaistu 08.06.2017

BC Nokia on solminut kauden 2017/2018 kattavan pelaajasopimuksen 26-vuotiaan yhdysvaltalaisen pelinrakentajan Vincent Councilin kanssa. 188-senttinen Council on pelannut ammattilaisurallaan Israelissa ja Kreikassa.

NCAA:n lopputurnauksen vakiokävijä Providencessa yliopistossa pelannut Council tehtaili yliopistolleen neljän kauden aikana keskimäärin 12,7 pistettä, 3,8 levypalloa ja 6,1 syöttöä ottelua kohden. NCAA-uralta takataskuun jäi myös Big East -konferenssin kaikkien aikojen syöttömäärän ykköstila. Puhtaana pelinrakentajana tunnettu Council siirtyi ensimmäiseksi ammattilaisvuodekseen 2013/2014 Israelin pääsarjaan Hapoel Tel Aviviin. Israelissa hän teki 5,8 pistettä, haki 1,7 levypalloa ja jakoi 3,0 syöttöä ottelua kohden.

Kesällä 2014 Council pelasi neljä ottelua vajaan 16 minuutin keskiarvolla Miami Heatin NBA Summer League -joukkueessa, kunnes tie vei kahdeksi kaudeksi Kreikan pääsarjaan. Ensimmäisellä Kreikka-kaudellaan Council edusti Rethymnoa 10,2 pisteen, 3,4 levypallon ja 4,8 syötön keskimääräisillä tilastoilla. Toisena kautena joukkue vaihtui Koroivos Amaliadasiin, jossa hän kirjautti 6,0 pistettä, 3,8 levypalloa ja 3,1 syöttöä. Viime kaudella Council loukkaantui harjoitellessaan kotimaassaan ja ei sen takia pelannut.

– Halusimme konseptiimme nopeajalkaisen, mutta riittävän isokokoisen puhtaan pointin ja Vincent sopii tuohon luonnehdintaan oikein hyvin, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen kertoo.

– Vincent pelasi Rethymnossa Trevis Simpsonin ja Koroivosissa Obie Trotterin kanssa samassa joukkueessa ja juttelin molempien kanssa pitkään sekä pelillisistä että kentän ulkopuolisista asioista. Molemmat painottivat, että Vincent tekee varmasti joukkuetovereistaan parempia ja kun juttelin Vincentin itsensä kanssa, niin se oli myös ensimmäinen asia, jonka hän vahvuudekseen mainitsi. Yksimielisiä oltiin myös siitä, että Korisliigan nopeampi pelityyli sopii miehelle paljon kreikkalaista paremmin. Vincentin vahvuuksien pitäisi korostua avoimella kentällä, kun hän pääsee työntämään palloa ja toimittamaan sitä eteenpäin, ja juuri sillä tavalla haluammekin tulevalla kaudella pelata.

– Viime kauden pelaamattomuus toki arveluttaa, mutta ilman sitä hän tuskin olisi meidän hintaluokissamme ollutkaan. Ansioluettelo kertoo jo itsessään, että hän osaa pelata korista.

BC Nokialla on sopimukset kaudesta 2017/2018 Councilin lisäksi Aapeli Alasen, Nicolai Andersenin, Daniel Dolencin, Niko Mattilan, Eldar Skamon, Henri Hirvikosken, Ville Haapojan ja Waltteri Mäkelän kanssa. Lisäksi harjoitusrinkiin on nostettu A-poikaikäinen Antti Ahonen.


https://www.youtube.com/watch?v=gtRG26KvDWo