Vilpas liian vahva kotonaan, Näädät tappioon

Julkaistu 04.11.2017

Korisliigan kärkijoukkue Salon Vilpas oli liikaa BC Nokialle vieraissa, kun Näädät hävisivät Salohallissa 99-84 (50-37). Pitkältä pelitauolta palannut BC Nokia kärsi erityisesti levypallopelissä, kun kotijoukkue keräsi jo avausneljänneksellä vankan johdon, jota se ei enää luovuttanut.

Toiselle neljänneksellä Näädät vielä kolkutteli ovia, mutta Vilppaan äkäinen 13-2-juoksu vei kotijoukkueen 34-17-johtoon. Toisella puoliajalla Näädät kävi vielä 12 pisteen päässä, mutta jälleen Vilppaalta löytyi oma pisteputkensa, jolla salolaiset hätyyttivät vieraat kintereiltään.

Vilpas oli vahvalla levypallopäällä vieden irtopallot numeroin 46-34. Erityisesti vauhdissa oli hanakasti jokaiseen palloon mennyt Korisliigan lokakuun pelaaja Aaron Jones, joka pussitti 13 pistettä ja repi peräti 19 levypalloa, joista kahdeksan hyökkäyspäässä.

– Vilppaan vahva levypallopeli ei tullut yllätyksenä, kun tietää, miten kovaa Vilpas pelaa ja Aaron Jones ei ole sattumalta kuukauden pelaaja, BC Nokian luotsi Ville Tuominen kommentoi.

– Vilpas pelasi paljon kovempaa joukkueena ja viiden minuutin pelin jälkeen oli aika selvää, että tulee pitkä ilta meille. Tultiin kymmenen päivän tauolta enkä itse tykkää näistä. Oltiin tosi pehmeitä alusta asti ja näin pitkät tauot marraskuussa ovat haastavia, etenkin kun tullaan sarjan pahimpaan paikkaan. Vilpas ei ole näitä kotipelejä hävinnyt.

Näätien etevin oli jo kolmannen loistopelin putkeen pelannut nuori yhdysvaltalaisvahvistus Leyton Hammonds, joka heitti 22 pistettä ja kahmi 7 levypalloa. Taustatukea antoivat Thomas Laerke (17/4) ja Daniel Dolenc (13/2).

Jonesin lisäksi Vilppaan tehoista vastasivat Jonathan Jordan (22/5/6), Javontae Hawkins (18/2), Teemu Rannikko (14/0/4) ja Juho Nenonen (12/4).

Näädät palaa kotiyleisönsä eteen keskiviikkona 8. marraskuuta, kun Nokian Palloiluhallille saapuu vieraaksi Kauhajoen Karhu Basket.