Vilpas kolmannen kerran Näätiä etevämpi

Julkaistu 16.12.2016

Avausneljännes näytti nokialaissilmin vielä erinomaiselta, kun Näätien vankka puolustus piti Vilppaan vain 12 pisteessä. Vilpas kuitenkin osoitti, että Salohallista ei helppoja pisteitä heru pistäen duunarihaalarit ylle, äityen 16-0-runiin ja vetäen ottelun tasaiseksi.

Vilppaan ja Nokian kaksi edellistä ottelua antoivat jo sopivan näytemäärän, että nämä ottelut ratkaistaan vasta viimeisten minuuttien aikana. Perjantai-illan peli ei ollut poikkeus, kun Näädät pääsi astelemaan viimeisellä neljänneksellä kahden pisteen takaa-ajoasemassa 57-55.

Vilpas karkasi päätösneljänneksellä 7 pisteen johtoon 66-59, mutta erinomaisesti pelannut Niko Mattila ja Isaiah Wilkeson toivat omilla onnistumisillaan Näädät takaisin iskuetäisyydelle. Vilpas näytti jälleen karkaavan, mutta Joni Harjula nakutti kolmosellaan viimeisellä minuutilla Näädät vielä kahden pisteen päähän 69-67. Näätien harmiksi pisteet jäivät siihen ja Vilpas viimeisteli kotivoittonsa vapaaheittoviivalta.

– Joukkueen taisteluilme oli hyvä, gameplan oli ihan hyvä ja mukana oleva rosteri teki oman duuninsa. Totta kai on monesta asiasta kiinni, että sarjapisteet ei tänään tullut mukaan. Tietysti pitää muistaa, että Vilpas on sarjan kuumimpia kotijoukkueita ja täältä niitä on erityisen vaikeata ottaa mukaan, BC Nokian päävalmentaja Ilpo Rantanen kommentoi.

Näätien positiivisin esiintyjä oli Mattila, jonka saldo oli 17 pistettä, 6 levypalloa ja kaksi syöttöä. Pistetehtailussa Mattilaa auttoivat Wilkerson (14/6/4 riistoa) ja Harjula (14/0). Vilppaan tehokkaimmat olivat Al'lonzo Coleman (18/10) ja Matias Ojala (14/2).