Vilpas jyräsi Näädät päätösneljänneksellä

Julkaistu 12.10.2016

1. puoliaika

BC Nokia aloitti ottelun kaksi ensimmäistä minuuttia 6-0-juoksulla syntymäpäiväsankari Eldar Skamon johdolla, mutta Vilpas sai ripeästi pelin juonesta kiinni. Äärimmäisen tarkasti ensimmäisellä neljänneksellä heittäneet salolaiset vetivät pelin tasaiseksi ja lopulta ensimmäinen kymmenen minuuttia päättyi lukemiin 22-18 Aatu Kivimäen kolmosella.

Peli jatkui puoliajalle tasaisesti, kun Vilppaan heittoralli taantui hieman, mutta ei tarpeeksi. Nokialla taas oli vaikeuksia saada kaaren takaa sisään, kun koko ensimmäisen puoliajan kolmosista vain yksi meni sisään kymmenestä. BC Nokia kompensoi huonoa heittämistä hyökkäyslevypalloilla, joita päätyi Näätien kynsiin 10 kappaletta jo pelkästään ensimmäisellä puoliajalla. Puoliajalle edettiin tilanteessa 41-37.

2. puoliaika

Kolmannella neljänneksellä nokialaisten heittohana aukesi, kun kaksi ensimmäistä kolmosta Isaiah Wilkersonin ja Henri Hirvikosken näpeistä upposivat pussin pohjalle. Neljänneksen loppupuolella nokialaiset karkasivat kahdesti kymmenen pisteen johtoon, mutta viimeiset kaksi minuuttia olivat synkät, kun Vilpas kykeni kuromaan eron kolmeen pisteeseen 59-62.

Musta hetki jatkui viimeisellä neljänneksellä, kun Vilpas huudatti runsaslukuista kotiyleisöään 0-7-juoksulla ensimmäiseen minuuttiin. Nokian aikalisä ei tuonut helpotusta, kun molemmilla joukkueilla oli hetken ongelmia skoraamisen kanssa.

Lopullisen eron Vilpas veti päätösneljänneksen puolessa välissä Okko Järven kolmosella ja Desmond Williamsin donkilla tilanteeseen 71-64. Nokian liialliset menetykset ja kehno heittotarkkuus ei suonut vieraille enää kunnollista loppukiriä ja Vilpas pääsi juhlimaan 80-71-kotivoittoa.

Tilastot

Nokian paras pistemies oli Papa Dia, jonka illan saldo oli 18 pistettä ja 8 levypalloa. Kymmeneen pisteeseen ylsivät Wilkerson (10/3), Kwame Alexander (10/11) ja Joni Harjula (10/3).

Vilppaan ykkönen oli 19 pistettä ja 8 levypalloa kerännyt Williams, jota säestivät Juwan Staten (15/3) ja Kivimäki (11/1).