Viimeinen ottelu ennen joulutaukoa: Näädät vs. Vilpas Salohallissa

Julkaistu 16.12.2016

 

Nokian osalta kyseessä on viimeinen ottelu ennen joulutaukoa, kunnes Näädät pelaa 28. joulukuuta Kobria vastaan vieraissa ja palaa pitkästä aikaa kotiyleisönsä eteen 30. päivä – vastustajana jälleen Kobrat.

Neljän ottelun voittoputkessa oleva Vilpas sai onnellisia uutisia perjantaille, kun reilun kuukauden sairastuvalla ollut Susijengi-tarkkakäsi Mikko Koivisto palaa parketille Nokiaa vastaan. Ilman Koivistoa salolaiset ovat voittaneet neljä ottelua viidestä, mikä kertoo ennen kaikkea Joonas Iisalon luotsaamaan Vilppaan leveydestä.

Näädät ja Vilpas ovat tutut kilpakumppanit, jotka ovat kohdanneet varsinaisella Korisliiga-kaudella kahdesti ja syksyn harjoituspeleissä kerran. Sarjataulukossa toisena porskuttava Vilpas on voittanut jokaisen näistä kohtaamisesta. Viimeksi Vilpas poistu Nokialta sarjapisteet mukanaan kaksi viikkoa sitten.

– Vilppaalla on takana vahva syksy, paljon kovia voittoja, joissa vastustaja on välillä saatu näyttämään todella huonolta. Meidän vieraskenttärekordimme ei ole kummoinen ja altavastaajia olemme nytkin, BC Nokian päävalmentaja Ilpo Rantanen kommentoi.

– Salon selkeä pelikonsepti ainakin on hyvin tiedossamme sillä kohtaamme tällä kaudella jo neljännen kerran. Erityisesti korostuu järkevä hyökkäyspään pelaaminen, sillä avoimelle kentälle päästessään Vilpas on todella vaikea pysäytettävä.

Nokian osalta poissa Papa Dia, joka toipuu edelleen alaraajavammasta. Poissa on myös Suomea 18-vuotiaiden EM-kisoissa edustava Ville Haapoja. Muuten Nokia pääsee otteluun kohtuullisen terveenä.

– Papa Dia puuttuu edelleen kokoonpanosta ja muitakin pieniä vaivoja on, mutta muuten olemme saaneet vetää suunnitelmien mukaisen harjoitusviikon alle ja jos pelissämme on samaa taisteluilmettä kuin viime lauantaina Kauhajoella niin uskon että pystymme tarjoamaan laadukkaan ja viihdyttävän tv-ottelun.