Viime kauden Suomen mestarit lauantaina Nokialle

Julkaistu 18.12.2015

Ennen puolentoista viikon joulutaukoa BC Nokia kohtaa vielä kotisalissaan hallitsevan Suomen mestarin Joensuun Katajan. Ottelu pelataan hieman totutusta poiketen lauantaina Nokian palloiluhallilla ja se alkaa kello 17:00.
Voittosuhteella laskien Kataja on sarjakärki tällä hetkellä. Se on pelannut vain kolmetoista ottelua ja voittanut niistä kymmenen. Joukkue selvitti tiensä hienosti FIBA Europe cupin jatkolohkoon, mikä osaltaan selittää vähäistä ottelumäärää. Aikaisemmin tällä viikolla joensuulaiset kävivät pelaamassa mainitun sarjan ensimmäisen ottelunsa Ranskan sarjaa tällä hetkellä johtavaa ASVEL Basketia vastaan ja hävisivät sen 96-79. Tappiosta huolimatta Kataja pelasi tuolloinkin hyvän ottelun ja piti sen tasaisena pitkälle toiselle puoliajalle.
Katajan joukkueen tähti on ehdottomasti turkulaislähtöinen takamies Teemu Rannikko. Jo pelkästään hänen maagisten syöttöjensä takia kannattaa lauantaina tulla paikalle. Kotoisessa Korisliigassa pelaa tällä hetkellä useita Susijengin pelaajia ja Rannikko on kuulunut maajoukkueen vakiokokoonpanoon jo vuosia. Tosin syksyn EM-kisat jäivät mieheltä käsivamman takia väliin. Tällä hetkellä Rannikko on kuitenkin "elämänsä kunnossa" ja johtaa Katajan peliä omaan varmaan tyyliinsä. Miehen tilastorivi on hurja: 13,2 pistettä, 3,2 levypalloa ja peräti 9,5 syöttöä per ottelu tällä kaudella. Yksi tämän kauden tavaramerkkejä on ollut Rannikon syöttö alley-oop:iin Trevis Simpsonille, joka puolestaan lyö palloa alaspäin. Toivottavasti lauantaina saman tempun tekee vaikkapa kaksikko Vincent Simpson-Daniel Bailey. Toinen pelaaja joka kannattaa Katajasta ottaa erikoistarkkailuun on sentteri Tommi Huolila. Viime kevään finaaleissa Huolila nousi ryminällä koripalloa seuraavan yleisön tietoisuuteen ollen yksi finaaliottelujen ratkaisijoista. Huolilan ongelma on ajoittainen virheherkkyys. Samoin Katajan jenkkisentteri Carson Desrosiers kärsii hieman samasta ongelmasta ja tässä on yksi iskun paikka BC Nokian nopeille hyökkääjille. Joensuulaisten ulkomaalaisnelikon täydentävät Lamayn Wilson ja Thomas Scrubb, jotka hekin kuuluvat laatuvahvistuksiin.
BC Nokialle ei siis todellakaan ole tulossa helppo iltapuhde, jos pisteet aiotaan Nokialla pitää lauantain pelistä. Plakkarissa on nyt kuitenkin kaksi hyvää voittoa edellisistä otteluista ja henki joukkueen sisällä vaikuttaa erittäin hyvältä. Dragan Labovicin tulo joukkueeseen on parantanut koko ryhmän esiintymistä ja esimerkiksi kaksikko Mattila-Labovic on pelannut erittäin hyvin yhteen kahdessa viimeisessä ottelussa. Lapualla Vincent Simpson nakutti 28 pistettä ja syötteli lisäksi monta koriin johtanutta syöttöä. Josko nyt vihdoin laukeaisi myös miehen kotisalin kipsi ja pisteitä alkaisi syntyä myös Nokialla.
Joukkueiden välinen ensimmäinen kohtaaminen Joensuussa päättyi lopulta Katajan 107-95 voittoon. Nyt molempien joukkueiden valmentajat korostavat ennakkokommenteissaan puolustuksen merkitystä, joten samanlaisia lukemia tuskin on tiedossa. Yleisölle toki maistuisi varmasti runsaskorisempikin peli kuin valmentajille. Ja sitä yleisöäkin mahtuu palloiluhallin lehtereille paljon enemmän kuin mitä edellisessä Kouvot-ottelussa oli paikalla. Saunaan kyllä ehtii ottelun jälkeenkin! Tervetuloa siis palloiluhallille kannustamaan Näädät voittoon!