Toinen kotiottelu – toinen voitto

Julkaistu 11.10.2015

BC Nokia kukisti Salon Vilppaan Korisliigan toisessa ottelussaan luvuin 87-77. Suurimmillaan kotijoukkueen johto oli kolmannella neljänneksellä jo 23 pistettä. Salon Vilpas vei kuitenkin viimeisen kympin 15-26 BC Nokian vedettyä käsijarrun päälle ottelun ratkettua. 

Ensimmäinen neljännes oli erittäin tasainen, kun kummankaan joukkueen puolustus ei tuntunut onnistuvan lainkaan pysäyttämään vastustajan hyökkäyksiä. Salolaisista yllätti varsinkin sentteri Cavell Johnson, joka oli aikaisemmissa otteluissa jäänyt varsin vaatimattomiin tilastolukuihin. Toinen onnistuja Vilppaalta oli pelinrakentaja Doug Wiggins. Ensimmäinen suomalaispelaajan tekemä pelitilannekori nähtiin Vilppaalta aivan puoliajan lopussa, kun Ville Hänninen naulasi pohjaan kolmen pisteen heittonsa.

BC Nokialla onnistujia löytyi laajalla rintamalla. Ensimmäisen jakson puolivälissä kentällä kävi myös Antti Nikkilä näyttämässä, että on pelikunnossa. Toistaiseksi Antin tehot ja peliaika jäivät vähiin mutta tärkeintä oli saada mies takaisin pelaavaan kokoonpanoon. Puoliajalle mentiin BC Nokian johtaessa 46-39.

Pitkällä tauolla BC Nokian valmennusjohto teki loistavan oivalluksen komentamalla tähän asti vaihtopenkillä istuneen Joni Herralan Doug Wigginsin päällystakiksi. Jo ennen puoliaikaa pieniä väsymisen merkkejä osoittanut Wiggins jäi täysin nopean Herralan pimentoon ja niin Salon Vilppaan valmentajan oli pakko ottaa ykköstähtensä viiden minuutin pelin jälkeen vaihtoon. Samanaikaisesti BC Nokian hyökkäyspeli rullasi ja ero vastustajaan kasvoi yli kahteen kymmeneen pisteeseen.

Viimeinen kymppi oli BC Nokialta enemmän voiton varmistelua ja hetkittäin hyvinkin sekavaa peliä. Joukkueelle kirjattiin peräti seitsemän menetystä neljännen jakson aikana. Mitään vakavasti otettavaa kiriä ei Salon Vilpas kuitenkaan pystynyt kehittämään. Yleensä tappiolla oleva joukkue yrittää rikkomalla pakottaa johtoasemassa olevan joukkueen vapaaheittoihin ja pyrkii siten saamaan ero kurottua kiinni. Tässä ottelussa tämä ei kuitenkaan tapahtunut niin; salolaiset heittivät viimeisellä kympillä peräti 14 vapaaheittoa nokialaisten yhtä vastaan. Tämä tuskin kuitenkaan oli BC Nokian valmentajan taktinen valinta.

BC Nokian tehokkain pelaaja tänään oli David Kravish 26:llä pisteellä ja kuudella levypallolla. Joukkueen paras levypallomies oli tällä kertaa hieman yllättäen Isaiah Wilkerson seitsemällä levypallolla. Pisteitä hänelle kertyi 19. Kolmas yli kymmenen pistettä tehnyt pelaaja oli Daniel Bailey tilastoilla 15/5. Vaikka yleensä parhaat pistemiehet mainitaan tällaisissa jutuissa, niin pakko on myös kehua Nokian ”nuorisokolmikkoa”, (Herrala, Mattila, Dolenc) joka täytti oman roolinsa loistavasti.

Viikon päästä sunnuntaina Nokialle saapuu Kauhajoen Karhu. Ottelu alkaa tuttuun tapaan kello 17.00.
Tervetuloa Nokian palloiluhallille taas silloin!