Toinen kiinnitys korisliigapaikkaan BC Nokialle

Julkaistu 20.04.2015

Miesten korisdivarin finaalit jatkuivat edelleen jännittävissä ja tasaisissa merkeissä BC Nokian ja UU-Korihaiden toisessa kohtaamisessa sunnuntaina Nokialla. Täyteen ahtautunut nokian palloiluhalli sai varmasti rahoilleen vastinetta ja noin sata korihaiden kannattajaa toivat omalta osaltaan tunnelmaa halliin. Toivottavasti keskiviikkona saadaan samanlainen määrä BC Nokialaisia lähtemään kannustamaan omaa suosikkiaan Uuteenkaupunkiin.

Kotijoukkue tuli otteluun päättäväisellä asenteella ja ensimmäisen kympin jälkeen valotaululla olivat lukemat 29-17 nokialaisille. Oliver Vidin pyöritti ahkerasti vaihtorulettia ja lähes kaikki kentällä käyneet pelaajat onnistuivat viimeistelyssä. Myös Korihaiden Jarno Nikula antoi ensimmäisellä jaksolla avausviisikkonsa pelaajille lepoaikaa aikaisempaa runsaammin. Käytännössä kuitenkin Korihait pyöritti kuuden pelaajan rotaatiota läpi ottelun. Elias Valtonen oli ainut vähänkään enemmän peliaikaa saanut pelaaja tämän kuusikon ulkopuolelta. Kylmähermoisesti nuorukainen upottikin kaksi kolmosta toisella jaksolla Korihaiden pyrkiessä tiukasti BC Nokian rinnalle. Puoliajalla kotijoukkueen johto olikin kutistunut viiteen pisteeseen. (50-45) Varsinkin Joni Harjula oli liekeissä toisella jaksolla. Samoin ensimmäisessä ottelussa pienelle peliajalle jäänyt Nikola Jeftic oli varsin tehokas.

Kolmas jakso oli yleisöön menevää taistelupalloa. Kori korista mentiin kunnes Niko Malinen vei Korihait ensimmäistä kertaa johtoon kahdella peräkkäisellä kolmosella. (58-60) Tämän Shawn Hopkins kuittasi välittömästi myös kolmosella ja jakson lopulla kotijoukkueen johto oli neljän pisteen verran.

Viimeisen kympin aluksi johtoasema vaihteli joukkueiden välillä useita kertoja. Taistelupariksi muodostui Korihaiden Mikko Jalonen vastaan BC Nokian joukkue. Jalonen ajoi ahnaasti korille eikä BC Nokian puolustus tuntunut saavan miestä kuriin millään. Lopullisesti ottelu kääntyi kotijoukkueelle Nikola Jefticin aivan käsittämättömällä donkilla vasten Marcus Vanin kasvoja. Loistavan esityön tähän teki Eldar Skamo. Kun tämän jälkeen Jay Threatt upotti illan ainoa onnistuneen kolmen pisteen heittonsa sekä viimeisen minuutin neljä vapaaheittoaan, oli ansaittu kotivoitto ja ottelusarjassa 2-0 johto tosiasia.

Kolmas finaaliottelu pelataan keskiviikkona Uudessakaupungissa. Silloin BC Nokialla on ensimmäisen kerran mahdollisuus varmistaa liigapaikkansa ensi kaudelle. Toivottavasti arki-illasta huolimatta mukaan saadaan runsaslukuinen ryhmä nokialaiskannattajia. Hiljennetään yhdessä joukkueen kanssa Pohitullin katsomo ja tehdään noususta totta. Se on varma, että Korihait eivät ole vielä luovuttaneet. Vanha urheiluklisee kuuluu, että viimeinen voitto on se vaikein otettava. Joka tapauksessa nyt keskiviikkona on siihen ensimmäinen tilaisuus.