Tiikerinsilmä: BC Nokia – Bisons Loimaa III

Julkaistu 07.12.2015

 

Eli osa kolme tämän kauden BC Nokian ja Loimaan Bisonsin välisistä Korisliigan otteluista on vuorossa keskiviikkona 9.12.2015 Nokian palloiluhallilla. Biisonit ovat voittaneet kaksi edellistä ottelua tiukkojen vaiheiden jälkeen. Ensimmäinen peli Loimaalla päättyi lukemiin 78-76 ja toisen Nokialla pelatun pelin loppulukemat olivat 71-77. Kuten numeroista näkee, molemmat ottelut olivat tasaisia vääntöjä ja ratkesivat vasta ottelujen loppuhetkillä.


Bisonsin viime päivien otteluohjelma on ollut varsin kiivas. Itsenäisyyspäivänä joukkue kävi Tsekeissä häviämässä VTB-liigan ottelun Nymburkille 87-59. Sitä ennen perjantaina Pyrintö voitti loimaalaiset Pyynikillä 66-58. Viime viikon keskiviikkona Bisons kuritti Kauhajoen Karhua kotonaan selvin lukemin. 84-69. BC Nokian edellisestä ottelusta sen sijaan on aikaa jo puolitoista viikkoa. Kauhajoen Karhu oli myös BC Nokian vastustaja ottelussa, joka päättyi kitkerään jatkoaikatappioon 114-109.

Otteluruuhkan lisäksi Bisonsin joukkueella on ongelmia loukkaantumisten kanssa. Viimeisestä VTB-pelistä loukkaantumisten vuoksi poissa olivat Ike Udanoh ja Ilari Seppälä. Tuukka Kotti pelasi Tsekeissä mutta ei pelannut Tampereella. Justin Jackson on tehnyt paluun pelaavaan liigakokoonpanoon. Ja esimerkiksi Villematti Kopio on saanut aikaisempaa enemmän peliaikaa. Viime aikaisten esitysten perusteella esiin pitää nostaa varsinkin Matias Ojala, joka esimerkiksi Pyrintöä vastaan teki 16 pistettä. Farmisopimus FoKoPon kanssa pitää huolen siitä, että eivät pelaajat Bisonsilta lopu.

Myös BC Nokian kokoonpanossa on tapahtunut merkittäviä muutoksia. Isaiah Wilkersonin sopimus jouduttiin valitettavasti purkamaan olkapäävamman osoittauduttua sen verran pahaksi, ettei kauden jatkamisesta olisi tullut mitään. Wilkersonin tilalle hankittu takamies Vincent Simpson on nyt pelannut kolmessa ottelussa ja viimeisimmässä Karhu-ottelussa hän takoi taululle jo 30 pistettä. Suurin uutinen BC Nokian kokoonpanossa on kuitenkin ollut serbialaisen Dragan Labovicin liittyminen joukkueen vahvuuteen. Huhut palloiluhallin käytäviltä ovat olleet sen verran positiivissävyisiä, että ei kannata missata tilaisuutta nähdä Dragan ensi kertaa näätä-paidassa tositoimissa. On varsin todennäköistä, että käsitteelle ”Twin towers” annetaan uutta sisältöä keskiviikkona Nokialla.

Vaikka joukkue on pääasiassa pelannut hyviä pelejä, niin näätien pistepussi on varsin laiha edelleen. Kuin Rocky Balboa ikään lähtee BC Nokiakin haastajana myös tähän otteluun. Nyt on kotikatsomolla aika näyttää, että se on joukkueen tukena. Laitetaan siis keltaista päälle ja mennään kaikki palloiluhallille toivottamaan Dragan tervetulleeksi Nokialle!

Ottelu alkaa kello 18:30. Liput ennakkoon Tiketistä.

Taistele-naata