Teemu Rannikko heitti BC Nokian nurin vapariviivalta

Julkaistu 26.10.2015

Lauantaina BC Nokia koki ensimmäisen tappionsa Korisliigassa, kun joukkue pelasi ensimmäisen vierasottelunsa hallitsevaa mestaria Joensuun Katajaa vastaan. Ottelu päättyi lukemiin 107- 95 Katajalle.

BC Nokia taisteli urhoollisesti aina viimeisen jakson puoliväliin asti jolloin kotijoukkue onnistui yhden hyökkäyksen aikana tekemään seitsemän pistettä ja siirtyi samalla tilanteesta 90-87 kymmenen pisteen johtoasemaan. Tämä kaikki oli mahdollista, kun ensin Teemu Rannikkoa rikottiin kolmen pisteen heittoyrityksessä ja sen jälkeen tuomaristo antoi tekniset virheet sekä Eldar Skamolle että BC Nokian penkille. Rannikko upotti kaikki viisi vapaaheittoa ja Lamayn Wilson teki vielä kaksi pistettä tilannetta seuranneessa pallon hallinnassa.

Koko ottelun aikana Teemu Rannikko pääsi vapariviivalle 21 kertaa, joka lienee jonkin sortin ennätys sekin. Näistä hän onnistui 18:ssa heitossa. Kun näiden lisäksi Rannikolle kirjattiin 11 syöttöä, niin ei tarvitse kaukaa etsiä Katajan ratkaisupelaajaa tähän otteluun.

BC Nokiasta parhaiten onnistui joukkueen amerikkalaisvahvistukset. Aikaisempiin otteluihin nähden huomattava parannus tapahtui myös joukkueen kolmen pisteen heitoissa. Ne onnistuivat tällä kertaa 45% tarkkuudella. (10/22)

Ottelun tilastot:

Kataja-bcn-tilastot

Keskiviikkona BC Nokia matkustaa vielä lauantaistakin kovempaan paikkaan, kun matka suuntautuu Kouvolan Kouvojen vieraaksi. Kouvot on voittanut kaikki neljä pelaamaansa ottelua tähän mennessä. Viimeksi he murskasivat Loimaa Bisonsin luvuin 113-71.
Ottelu alkaa kello 18:30 ja on nähtävissä fanseat.com palvelusta sekä Elisa Viihteeltä.