Sunnuntain kotipeli: Näädät vs. Kobrat Nokialla

Julkaistu 21.10.2017

BC Nokia saa vastaansa sunnuntaina 22.10. kello 17:00 Nokian Palloiluhallissa pelattavassa kotipelissään Lapuan Kobrat.

Lapualla kuviot muuttuivat kausien välissä, kun Damion Dantzlerin päävalmentajan pallin otti pitkäaikainen Korisliiga-valmentaja Lars Ekström, joka on kerännyt valmentajakokemusta kotimaan lisäksi Ruotsista ja Japanista. Ekström on piiskannut Kobrat hyökkäysvoittoiseksi joukkueeksi ja hänen värikkäät ennakkokommenttinsa ovat koko Korisliigan piristysruiske.

Pelaajapuolella Kobrat pyörittävät kapeaa kahdeksan miehen rotaatiota: ulkomaalaisvahvistuksista Maurice Cheek (23,3/7,3) on pistänyt pistekuninkaan kruunun päähänsä saaden tukea Christopher Ortizilta (12,3/6,8), Lucas Woodhouselta (16,3/5,3/5,0 syöttöä) ja Terence Jenningsiltä (14,8/7,3).

Kotimaisissa lapualaiset luottavat vahvasti paikalliseen, kun merkittäviä minuutteja pelaavat Kobrien omat kasvatit kuten huippukautta pelaava Jussi Turja (11,8/2,8), Panu Peltokangas (2,7/1,7), Ville Turja (1,5/1,3) sekä Riihimäen rohmu Tuomas Viertola (6,0/1,3).

Pisteitä toiseksi kovimmalla tahdilla Korisliigassa mättävä Kobrat hävisi avausottelunsa Kouvoja vastaan, voitti lokakuun alussa Tampereen Pyrinnön kotonaan, mutta seuraavat kaksi kori-ilottelua ovat päättyneet lapualaisten tappioihin (Karhu ja Korihait).

– Keskiviikon tappio on käsitelty ja hieno päästä taas kotiyleisön eteen. Puolustuslevypalloja edellistä ottelua enemmän ja avoimella kentällä pallo sekä miehet liikkeelle, niin pisteet jäävät Pirkanmaalle. Lapuan Lasse on edellisissä peleissä antanut donkki- ja kolkkitakuita, joten varmasti viihdyttävä peli on taas luvassa, Näätien päävalmentaja Ville Tuominen kommentoi.

Näätien kokoonpano on vielä peliin astellessa auki, kun sekä Thomas Laerken että Eldar Skamon esiintymiset ovat sunnuntaina vielä epävarmoja. Muuten Näädät ovat valmiita palaamaan takaisin voittojen tielle keskiviikkoisen Kouvot-tappion jälkeen.