Siipirikolle Näädille tappio Espoosta

Julkaistu 15.11.2017

BC Nokia hävisi vierasottelun kovassa vireessä olevalle Espoo Unitedille Tapiolan urheiluhallissa keskiviikkona 15. marraskuuta loppulukemin 109-99 (52-37).

United veti ratkaisevan eron toisella neljänneksellä, jonka kotijoukkue vei 34-20. Puoliajan jälkeen tuloksellisesti Näädät pääsi kolmannella neljänneksellä seitsemän pisteen päähän ja päätösneljänneksellä kahdeksaan pisteeseen, mutta missään vaiheessa vieraat eivät totuudenmukaisesti taistelleet voitosta.

– Tämä oli meiltä surkea peli, lopputulos ei edes kerro totuutta ollenkaan. Viimeinen neljännes oli jo sen luokan pelailua, ettei me oltu mukana enää ollenkaan. Meillä on 8,5 pelikuntoista pelaajaa ja lopussa olisin heittänyt kentälle viimeisetkin pelaajat, mutta niitä ei ollut. Espoo Unitedille kaikki kunnia, he pelasi fantastisen pelin, Näätien päävalmentaja Ville Tuominen kommentoi.

United pelasi kauden parasta koripalloaan. Espoolaiset lähtivät ripeästi nopeisiin ja hyökkäsivät ennakkoluulottomasti, mikä poiki peräti 30 syöttöä. Erityisesti Omar Calhoun (30/4) pelasi jälleen loistopelin Näätiä vastaan, kuten myös Jeb Ivey (24/0/6 syöttöä), jonka isä aika näyttää unohtaneen. Kauaksi taakse ei jäänyt tehokkaasti viimeistellyt Jervon Pressley (21/7).

Näätien pistekärki oli jälleen kerran Leyton Hammonds 21 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla. Kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät myös Vincent Council (19/2/7 syöttöä), Daniel Dolenc (16/5), Eldar Skamo (16/5) ja Lawrence Gilbert jr. (12/8).

Näädillä on aikaa saada pelaajansa sairastuvalta ja kuvionsa kasaan sunnuntaihin asti. Silloin Nokialla nähdään kauden toinen Pirkanmaan paikalliskamppailu, jossa vastaan tulee Tampereen Pyrintö.