Sarjakärki Seagulls Näätien vieraaksi Palloiluhallille

Julkaistu 04.01.2017

Vuosi on vaihtunut ja molemmat joukkueet palaavat takaisin sorvin ääreen joulun välipäivien jälkeen. Seagulls laittoi viimeksi KTP-Basketin pakettiin hurjin kotilukemin 107-70, mitä ennen Gulls kopsahti Kataja Basketin käsittelyssä vieraissa 87-68. Seagulls on Korisliigan harvoja joukkueita, joka tekee selvää jälkeä vieraissa: kahdeksasta vierasottelusta stadilaiset ovat voittaneet kuusi.

Näädät taas hakee vielä omaa identiteettiään ennen joulua nimetyn uuden päävalmentaja Ville Tuomisen johdolla. Ensimmäiset kaksi ottelua ovat päättyneet tappioihin sekä kotona että vieraissa – molemmat Lapuan Kobria vastaan. Asiaa eivät helpota se, että tällä viikolla pelataan kaksi kotiottelua, jotka molemmat ovat sarjan ehdottomaan eliittiin kuuluvia Seagullsia ja lauantaina Katajaa vastaan.

– Kovat testit tällä viikolla Katajan ja nyt ensiksi Seagullsin muodossa. Gullsia vastaan pitää pelata korkealla tasolla koko ottelu, sillä jokaisesta huonosta valinnasta varmasti rangaistaan. Antto Nikkarinen pelaa elämänsä kautta ja hänen pelinrakentelunsa hidastaminen on yksi avainasioista. Lisäksi pyrimme parantamaan puolustuksen kommunikaatiota ja saada hyökkäyksen flow paremmaksi, Tuominen kommentoi ottelua.

Seagullsin vaaralliseksi tekee Nikkarisen johdattama hyökkäys, joka sisältää runsaasti palloskriinejä 29 miesten maaottelua pelanneelle takamiehelle. Suomalaisten osalta stadilaisilla on hyvin pullat uunissa, kun Nikkarisen lisäksi kokoonpanosta löytyy myös maajoukkuepelaajat Carl Lindbom ja Gerald Lee jr. Vahvistuksina hääräävät Raymond Cowels III, Devonte Upson, Remy Abell ja Jason Conley.

– Nokia on muutaman ottelun tappioputkessa ja valmentajavaihdos on sekoittanut pakkaa. Tällaisia joukkueita vastaan on äärimmäisen hankala valmistautua ja Nokian palloiluhalli on aina erittäin vaikea paikka pelata. Edellisessä pelissä keskittyminen säilyi koko 40 minuuttia ja samaa lähdetään hakemaan keskiviikkona, Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas kommentoi.