Pirkanmaan ensimmäinen paikalliskamppailu Näätien nimeen

Julkaistu 16.11.2016

Ensimmäisen neljänneksen ollessa hieman hermostunutta tunnustelua molempien joukkueiden osalta, todellinen myllytys alkoi toisella neljänneksellä, kun Nokia pisti tamperelaisille jauhot suuhun.

BC Nokian herhiläismäinen, intensiivinen ja aktiivinen puolustus piti Pyrinnön pihdeissä neljänneksen ensimmäiset viisi minuuttia. Ajoittain Pyrinnöllä oli vaikeuksia jo pelkästään saada heittoa ilmaan tai edes palloa puolenkentän ylitse.

Kentwan Smith aloitti neljänneksen ilmavalla kahden käden donkilla, Henri Hirvikoski nakutti kolmoset Pyrinnön aikalisän molemmin puolin, Papa Dia upotti hypäreitä ”Papan paikalta” eli vapaaheittoviivan tuntumasta ja Ray Sanders pääsi lyömään alaspäin riistettyään pallon puolesta kentästä.

Nokia äityi mielettömään 22-0 ilotulitukseen, jonka päätteeksi Pyrintö vaipui 22 pisteen taakse 40-18, kunnes J'Nathan Bullock pysäytti kolmosellaan pistekuivan kauden. Näädät ei hellittänyt tai antanut armoa, vaan jatkoi Pyrinnön rankaisemista jokaisesta virheestä, kunnes tamperelaiset joutuivat kävelemään päät painuksissa puoliajalle tilanteessa 58-33.

Puoliajan jälkeen Pyrintö tuli parketille huomattavasti paremmalla peli-ilmeellä. Vierasjoukkue vaihteli puolustusmuotoaan, saaden nokialaisten paketin hetkittäin sekaisin. Näätien ensimmäisen puoliajan ilotulitus kuitenkin kantoi loppuun saakka, vaikka Pyrintö pääsi lähelle.

Topias Palmi ja Bullock ampuivat kolmosilla päätösneljänneksen loppupuolella vierasjoukkueen vielä kymmenen pisteen päähän 90-80. Sandersin kolmonen, Isaiah Wilkersonin syöttöpeli ja Papa Dian dominointi pitivät huolen, että tamperelaisten loppukiri jäi tyngäksi.

– Koko alkukausi, kun olemme pelanneet hyvällä energialla, niin olemme hyviä. Silloin kun emme, niin olemme todella huonoja. Isossa kuvassa meillä oli pari vierastappiota vähän latteammalla ilmeellä. Kauden mittaan tapahtuu kaikenlaista ja oleellista on se, että miten siihen reagoi. Joensuussa olimme tietynlaisessa tienhaarassa, että mihin mennään. Jätkät näytti isoa sydäntä ja apuvalmentajat Tero Vasell ja Aleksi Koskinen tekivät erinomaista työtä. Se, että miten Joensuun reissu käsiteltiin videolta ja muuten, näkyi heti maanantaina treenien ilmapiirissä, BC Nokian päävalmentaja Ilpo Rantanen kommentoi pelin jälkeen.

BC Nokian pistekärki oli jälleen Papa Dia, joka heitti erinomaisella 77% tarkkuudella 22 pistettä ja noukki 5 levypalloa. Kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät myös Sanders (15/3/4/4 riistoa), Wilkerson (19/2/6), Niko Mattila (11/4) sekä Nokian parhaana pelaajana palkittu Hirvikoski (11/1).

Pyrinnön tehoista vastasi aloitusviisikko Bullock (26/5), Ricky Minard (18/3/4), Antero Lehto (18/5), Palmi (13/2) ja Wally Judge (13/11). Pyrinnön penkki sai aikaan vain yhden pisteen Joonas Cavénin toimesta.