Pelipäivä – BC Nokia matkaa Saloon Vilppaan vieraaksi

Julkaistu 24.11.2015


Korisliiga jatkuu BC Nokian osalta tiistaina Salossa Vilpasta vastaan pelattavalla ottelulla. BC Nokia on kohtasi Vilppaan jo kertaalleen sarjan toisessa ottelussaan Nokialla. Silloin Nokia oli selvästi parempi luvuin 87-77 johdettuaan ottelua parhaimmillaan 23:lla pisteellä. Tuossa pelissä BC Nokian sentteri David Kravish oli täysin pitelemätön tehden yhteensä 26 pistettä. Vastaavasti Vilppaan paras oli pelin tekijä Doug Wiggins 19:llä pisteellä.

Tuon ottelun jälkeen joukkueiden kokoonpanoissa on kuitenkin tapahtunut merkittäviä muutoksia. BC Nokia on menettänyt parhaan pistemiehensä, Isaiah Wilkersonin, sairastuvalle. Hänen tilalleen tuli edellisessä Bisons kohtaamisessa uusi jenkkitakamies Vinny Simpson. Nyt mies on saanut treenata joukkueen mukana viikon ja tuee varmasti parantamaan otteitaan ensimmäisestä ottelustaan. Kraidon Woods puolestaan liittyi isomman peliajan toivossa Kaarinan Uran divisioona B:n miehistöön. Toinen ”uusi” pelaaja BC Nokian miehistössä on Timo Riihelä, joka teki paluun Korisliigakentille edellisessä ottelussa. Kun myös hetken loukkaantuneina olleet Henri Hirvikoski ja Eldar Skamo ovat pelikunnossa, niin ihan hyvältä näyttää BC Nokian pelaajatilanne tällä hetkellä.

Salon Vilpas vaihtoi vaisusti pelanneen laituri Darryl Partinin Monyea Prattiin. Varsinkin ensimmäisessä ottelussaan Kauhajoen Karhua vastaan Pratt esitti varsin lupaavia otteita. Tuon ottelun Vilpas voitti niukasti yhdellä pisteellä Doug Wigginsin viime hetken kolmosella. Wiggins on muutenkin ollut joukkueensa ehdottomasti tärkein lenkki ja hänen pysäyttämisensä on yksi ottelun avainkysymyksistä. Myös Vilppaan pitkät miehet, Cavell Johnson ja Austin Dufault, ovat pelanneet hyvillä keskiarvoilla ottelusta toiseen. Yksi huomionarvoinen seikka Vilppaan kokoonpanossa verrattuna ensimmäiseen joukkueiden väliseen kohtaamiseen on se, että Nokialla Sami Ikävalko oli vielä täysin pelaamatta, vaikka kokoonpanoon olikin merkitty. Vilppaan suomalaispelaajista eniten peliaikaa on ansainnut Juho Nenonen. Hänen pistekeskiarvonsa tähän asti on noin kymmenen pistettä per ottelu. Lisäksi mies on kaapinut kuusi levypalloa ottelua kohti. Okko Järvi on yksi sarjan parhaita kaukoheittäjiä mutta hänen pelaanmisensa tänään on vielä hieman epävarmaa.

Korisliigan sarjataulukko on varsin hankalasti tulkittava, koska joukkueiden ottelumäärät vaihtelevat yhdeksästä kolmeentoista. BC Nokia ja Salon Vilpas ovat molemmat kahdeksassa pisteessä mutta Vilpas on pelannut yhden ottelun nokialaisia enemmän. Tässäkin mielessä ajatellen tulossa on tasainen ja mielenkiintoinen kamppailu tärkeistä sarjapisteistä. On hyvin epätodennäköistä, että kovin suurta fanijoukkoa Nokialta Saloon asti tiistai-iltana saataisiin lähtemään mutta joka tapauksessa ottelu on nähtävissä osoitteessa Fanseat.com sekä Elisa Viihde palvelussa. Salon Vilppaan kannattajat ovat viime aikoina keränneet mainesanoja loistavasta esiintymisestään, joten tunnelmaa Salo-hallista ei tule varmasti puuttumaan.