Papa Dia ja BC Nokia kauden mittaiseen sopimukseen

Julkaistu 29.09.2016

Senegalista kotoisin oleva Dia siirtyi Yhdysvaltoihin pelaamaan jo lukioikäisenä ja valmistui Southern Methodist Universitystä kauden 2010/2011 päätteeksi. Dian tie vei välittömästi yliopiston jälkeen Euroliiga-organisaatioon, kun KK Zagreb nappasi lupaavan sentterin riveihinsä. Kaudeksi 2012/2013 Dia teki sopimuksen liettualaisen KK Šiauliain kanssa, mutta ei kyennyt pelaamaan kautta loppuun asti joukkueessa loukkaantumisen takia.

– Liettuassa Papa loukkasi selkänsä pahasti ja sen jälkeen ura on ollut laskusuunnassa. Hän saapui meille elokuun puolessa välissä lyhyelle try-outille, jota jatkettiin ensin syyskuun loppuun ja nyt alkavaksi kaudeksi, BC Nokian päävalmentaja Ilpo Rantanen kertoo.

– Esitykset sekä treeneissä että peleissä ovat olleet nousujohteisia. Hänen koripallohistoriansa itsessään kertoo jo, että kuinka kova jätkä on kyseessä ja hiljalleen vanha alkaa löytymään.

Liettuan ja Kroatian lisäksi Espanjassa, Italiassa ja Kosovossa ammattilaisena pelannut Dia on ollut Nokialla pelaajalle vaikeassa tilanteessa try-outeilla ilman takuuta työpaikasta. Valmennusjohtoon Dia on tehnyt vaikutuksen positiivisella suhtautumisellaan tilanteeseen ja käytöksellään sekä pelikentällä että sen ulkopuolella.

BC Nokian urheilutoimenjohtaja Ville Tuomisen mukaan Näädät aikoo mennä kauteen viidellä ulkomaalaisvahvistuksella.

– Pelaajakehityksen kannalta on tärkeää, että treeneissä pelaajat pääsevät pelaamaan omilla pelipaikoillaan. Dia mahdollistaa sen, että esimerkiksi Eldar Skamo ja Ville Haapoja pääsevät pelaamaan harjoituksissa luontaisilla pelipaikoillaan.

– Tarkoitus on mennä viidellä ulkomaalaispelaajalla jouluun asti ja katsoa sen jälkeen, että mikä on tilanne.