Palloiluhallilla kauden ensimmäinen Pirkanmaan paikalliskamppailu keskiviikkona

Julkaistu 15.11.2016

Jo viime kaudella pirkanmaalainen korisyleisö sai nauttia täysin rinnoin Pirkanmaan paikalliskamppailuista – pitkän tauon jälkeen. Edelliskaudella BC Nokia oli vielä sarjanousija ja Pyrintö jo kolme mestaruutta lähivuosina voittanut jättiläinen. Daavid vastaan Goljat -asetelmasta huolimatta Pirkanmaan derbyt menivät tasavoitoin 2-2.

Alkukauden vaikeuksista huolimatta ”Punakone” nousi kevään lähestyessä jaloilleen ja eteni finaaleihin asti – vain taipuakseen välierissä Näädät tiputtaneelle Kouvolan Kouvoille. BC Nokian kohtalo oli napata seuran ensimmäinen SM-mitali pronssiottelussa, joten keskiviikkona kohtaakin kaksi edelliskauden mitalistia.

Edelliskauden tapaan tamperelaisten alkukausi on ollut takkuinen ja loukkaantumiskierteen runtelema. Aina siihen asti, että Pyrintö joutui nostamaan Divari A:n kakkosjoukkueestaan sekä ykköspointti Lassi Kilpisen että vahvistus Terrell Vinsonin Korisliigaan. Vinsonin visiitti kesti vain kahden pelin verran, mutta Kilpinen on esittänyt pirteitä otteita ansaitsemillaan minuuteilla.

Kaksi Pyrinnön ulkomaalaisvahvistusta ovat tuttuja jo edelliskaudelta, kun meritoitunut pallorosvo Ricky Minard ja järkälemäinen J'Nathan Bullock tekivät paluun myös tälle kaudelle. Kolmella vahvistuksella tällä hetkellä pelaavan Pyrinnön vahvistustrion täydentää atleettinen Wally Judge.

Ilkka Palviaisen suomalaisensemblen muodostaa kokenut Antero Lehto, ahnaasti skoraava Topias Palmi, rakkikoira Ville Pekkola ja loukkaantumisesta toipuva Joonas Cavén. Hajaminuutit on jaettu Justus Kilpisen, Lassi Kilpisen ja Joonas Pentin välillä.

– Pitkästä aikaa kotipeli, hyvä niin. Tunnelmaakin luvassa, koska kyseessä melkein paikallispeli. Takana on sunnuntainen reissu Joensuuhun, josta on tärkeää sekä oppia että palautua, BC Nokian päävalmentaja Ilpo Rantanen aloittaa.

– Pyrintö on kokenut ja erittäin hyvin puolustava joukkue, jonka runko on pelannut pitkään yhdessä. Voittoon tarvitsemme sitä taisteluilmettä ja pelillistä identiteettiä, jota olemme parhaimmillamme kotona esittäneet.

Ottelu alkaa keskiviikkona 16.11. kello 18:30 Nokian Palloiluhallissa. Kaikki Pirkanmaan paikalliskamppailut olivat viime kaudella loppuunmyytyjä, joten suosittelemme vahvasti lippujen ostamista ennakkoon.