Nousussa oleva Kouvot Näätien vieraaksi

Julkaistu 31.01.2017

Jos ajattelee Korisliigan kuntokäyriä, niin Kouvojen viiva on vahvasti nousussa. Avainpelaaja Ville Kauniston loukkaantuminen ravisutti varmasti Kouvolassa syyskaudella, ja hetken hallitsevan mestarin otteet näyttivät heikoilta, mutta tammikuun lipuessa kohti helmikuuta myös Kouvojen otteet ovat parantuneet.

Kouvojen vuosi alkoi kahdella peräkkäisellä tappiolla. Ensin Tampereen Pyrintö kävi hakemassa sarjapisteet Mansikka-aholta ja pari päivää myöhemmin Kobrat nielaisi kouvolalaiset kotikentällään. Tammikuun puolessa välissä Kouvot antoivat myrskyvaroituksen kaatamalla Salon Vilppaan kotonaan, mutta sarjakärki Helsinki Seagulls onnistui 20. päivä puolustamaan kotikenttäänsä.

Loukkaantumisista alkuvuoden kärsinyt Kouvot sai vihdoinkin täyden kokoonpanon (lukuun ottamatta Kaunistoa) parketille KTP-Basketia vastaan viime viikon back-to-back-peleihin. Kymenlaakson derbyt ovat jokainen vuosi kovia vääntöjä Kouvojen ja KTP:n välillä, ja kouvolalaiset veivät molemmat ottelut nimiinsä – sekä kotona että vieraissa. Nyt Kouvot ovat kivunneet sarjataulukossa 10 voitolla ja 12 tappiolla kuudenneksi; juuri BC Nokian (9/15) ja Pyrinnön (9/15) eteen, jotka taas kohtaavat perjantaina Pyynikillä.

– Pudotuspelipaikkaa ajatellen tärkeä viikko edessä. Kouvoilla alla onnistuneet KTP-väännöt ja tuntuu, että siellä alkavat palaset loksahdella paikoilleen, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen kommentoi.

Joukkueena Kouvot ottavat kokonaisuudessaan Korisliigassa eniten levypalloja ja samalla myös pistävät ilmaan kolmosia sarjan kärkikeskiarvolla 30,4 per ottelu. Tarkkaranteinen Osku Heinonen (5,7 pistettä/1,7), pointti Tuomas Hirvonen (9,1/1,9/4,2 syöttöä) ja laituri Michael (12,8/7,7) heittävät kukin neljästä viiteen kolmosta ottelua kohden, mutta pisimmän korren vetää Steven Pledger (20,1/5,4), jonka kolmosyrityskeskiarvo on peräti 8,6. Kouvojen pistetaakasta suuren osan kantavat myös taitava Raheem Appleby (14,6/2,1/3,4) ja sentterin paikalle siirretty Rakeem Buckles (15,2/10,3).

– Vastassa eniten kaukoheittoja heittävä ja eniten levypalloja ottava joukkue, joten nukahduksiin ei ole yhtään varaa. Itse yritämme ajaa uutta kaveria (Javier Duren) sisään ja löytää yhä enemmän tasaisuutta oman konseptin toteuttamiseen.

Nokia lähtee otteluun kohtuullisen terveenä, kun vain Daniel Dolencin pelaaminen on epävarmaa. Keskiviikkona tuore ulkomaalaispelaaja Javier Duren tekee ensiesiintymisensä kotiyleisönsä edessä.