NOKIA ON KELTAINEN!

Julkaistu 26.04.2015

BC Nokia voitti neljännen finaaliottelun ja varmisti paikkansa ensi kaudeksi korisliigaan

Aivan huikea tunnelma Nokian palloiluhallilla siivitti BC Nokian miehet kolmanteen voittoon UU-Korihaista miesten divarin neljännessä finaaliottelussa. Näin BC Nokia otti ratkaisevan komannen voittonsa finaalisarjassa ja pelaa ensi kaudella Korisliigassa.

Ottelusarjan kaikki pelit olivat tasaisia ja jännittäviä taisteluoteluita. Korihaiden voitettua runkosarjan aloitettiin finaalit Uudenkaupungin kotiottelulla. Tämä kamppailu venyi aina jatkoajalle asti ja päättyi lopulta BC Nokian 82-87 vierasvoittoon. Tämän ryöstöretken jälkeen kotietu kääntyi nokialaisille. Toinen ottelu Nokialla oli sekin äärimmäisen tasainen mutta ratkesi lopulta vapariviivalta 92- 85 BC Nokialle. Seuraava peli Uudessakaupungissa oli nokialaisilta kaikkein huonoin finaalisarjassa ja UU voitti ottelun noin sadan nokialaiskannattajan pettymykseksi pistein 75-59.

Neljännen, ja viimeiseksi jääneen, finaaliottelun tunnelma alkoi lämmetä jo 45 minuttia ennen pelin alkua Korihaiden fanibussien saapuessa palloiluhallille. Rumpuryhmä asettui paikoilleen ja aloitti hallin seiniä järisyttäneen paukkeen. Iso osa BC Nokian faniryhmästä oli tässä vaiheessa vielä valmistautumassa otteluun salin ulkopuolella, joten hetken tuntui siltä, että kotijoukkueena pelaakin Korihait.Pian saivat myös kotijoukkueen fanit rivinsä koottua ja vastasivat huutoon. Tunnelma hallissa oli käsin kosketeltava jo kauan ennen pelin alkua ja on varmaa, että myös molempien joukkueiden pelaajat aistivat sen.

Ehkä pieni ylilataus vaikutti kotijoukkueen peliin niin, että pelin alku oli selvästi korihaiden heiniä. Jakson puolivälissä BC Nokia oli onnistunut ainoastaan yhdessä pelitilannekorissa ja tilanne oli 3-12 Korihaille. Pikkuhiljaa BC Nokiakin sai pelin juonesta kiinni ja summerin jo soidessa Henri Hirvikosken kolmonen upposi korirenkaan läpi pompattuaan ensin pari kertaa korirenkaasta. Tämä heitto tasoitti taukotilanteeksi 17-17.

Toisella kympillä johtoasema vaihteli useaan otteeseen kunnes Shawn Hopkins löi Jay Threatt:n antaman syötön alley-oop:lla alaspäin. Tämä räjäytti katsomon valtaviin suosion osoituksiin ja siivitti kotijoukkueen 11-0 runilla 37-28 taukojohtoon.

Kukaan tuskin uskoi ottelun ratkenneen vielä tässä vaiheessa ja kolmannen jakson puoliväliissä Niko Malinen ja Mikko Jalonen veivätkin taas korihait 42-43 johtoon. Malisen kolmas henkilökohtainen virhe pakotti kuitenkin Jarno Nikulan ottamaan miehen vaihtoon. Kentälle tulleen hunter Gibsonin käsi ei ollut läheskään yhtä kuumana kuin Malisen, vaikka mies yhden kolmosen onnistuikin upottamaan. Jakson viimeinen hyökkäys jäi BC Nokialle ja loistavan syöttöpelin jälkeen Joni Harjula upotti viimeisellä sekunnilla kolmen pisteen heiton vieden BC Nokian kuuden pisteen johtoon ennen viimeistä taukoa.

Neljännen jakson aluksi BC Nokia yritti ratkaista peliä kaukoheitoilla, jotka kuitenkin epäonnistuivat järjestään. Joukkue onnistui kuitenkin säilyttämään johtonsa lähinnä Daniel Bailey loistavien yksilösuoritusten ja tiiviin joukkuepuolustuksen avulla. Puolitoista minuuttia ennen loppua Marcus Van onnistui siirtämään korihait pisteen johtoon vapaaheitolla tilanteessa 63-64. Eldar Skamo käänsi kahdella onnistuneella vaparilla johdon taas nokialaisille. Tämän jälkeen ratkaisupaikka pelattiin hieman yllättäen Hunter Gibsonille, jonka kolmonen meni ohi ja Daniel Bailey taisteli puolustuslevypallon itselleen. Pitkän hyökkäyksen päätteeksi Jay Threatt nosti korin alta kaksi pistettä ja lisäsi BC Nokian johdon kolmeen pisteeseen. Korihaiden hyökkäyksessä Nigel Moore hukkasi pallon yli sivurajan ja pallon hallinta siirtyi Nokialle. Korihait yritti vielä rikkomalla saada peliä hallintaansa mutta lopputuloksena oli Eldar Skamon neljä onnistunutta vaparia ja taululla lopputulos 71-64. Juhlat saatoivat alkaa!

Vierasjoukkueen pelaajien poistuttua kentältä se täyttyi juhlivista BC Nokian kannattajista, jotka yhdessä joukkueen pelaajien kanssa sulautuivat yhdeksi riemuitsevaksi keltaiseksi mereksi. Tunteikas hetki koettiin, kun BC Nokian kapteeni, Henri Hirvikoski, leikkasi korisukan irti palloiluhallin korirenkaasta voiton merkiksi. Viimeksi nokialainen miesjoukkue on pelannut koripalloilun korkeimmalla sarjatasolla kaudella 2001-02 ja ensi syksynä se tapahtuu taas. Uskomaton joukkue, loistavat fanit, paljon työtä tehneet taustajoukot. Iso kiitos kaikille vielä kerran. Tästä on lupa nauttia. Kiitos myös Korihaiden joukkueelle ja hienoille kannattajile. Myös te olitte tekemässä tästä finaalisarjasta ikimuistoista. 

Kapteeni Hirvikosken sanoin: ”NOKIA ON KELTAINEN!!!!!”


20150425 184842