Niukka tappio ja murskavoitto viikonlopun saldo

Julkaistu 10.03.2014

 

BC Nokian miesten joukkue pelasi kuluneena viikonloppuna tuplakierroksen, kun se perjantaina kohtasi sarjakakkosen Porvoon Tarmon ja lauantaina kotona pudotuspeleihin mielivän Oulun NMKY:n.
Porvoossa joukkue kärsi niukan kahden pisteen tappion luvuin 79-77. Kotiottelu Oulun NMKY:tä vastaan sen sijaan päättyi BC Nokian selkeään 112-90 voittoon.

Ottelu Porvoossa oli erittäin tasainen ja johtoasema vaihteli ottelun kuluessa useaan kertaan. Ensimmäisellä jaksolla BC Nokia oli lievästi niskan päällä ja johti ensimmäisellä tauolla pisteellä. Toisella jaksolla Tarmo onnistui repäisemään kahdeksan pisteen johdon BC Nokian heittopelin kangerrellessa. Puoliaikatulos oli 43-35 Tarmolle.

Kolmannella jaksolla BC Nokian alkoi pelaajien virhetili entistäkin tiuhempaan ja useampi joukkueen avainpelaaja pelasi neljän virheen rasittamana jo ottelun kolmannella jaksolla. Viimeiselle neljännekselle lähdettäessä Porvoo johti 61-55 mutta BC Nokia ei antautunut ilman taistelua. Koska kaukoheitot eivät uponneet, niin BC Nokia teki viimeisen jakson pisteensä korin alta. Porvoo sen sijaan pommitti bonusviivan takaa ja onnistuikin pitämään johtoasemansa loppuun asti.

BC Nokian kohtaloksi koitui huono osumatarkkuus kolmen pisteen heitoissa. Vain kaksi heittoa onnistui kahdestakymmenestä yrityksestä. Vapareissakin joukkueen tarkkuus oli hieman totuttua heikompi. (17/28)

Andre Jones oli joukkueen tehokkain tehden 20 pistettä ja ottaen 5 levypalloa. Daniel Bailey palasi pitkältä sairastauolta tehden tilastot 18p/10l. Mike Andersonin tehot olivat 11p/8l. Kaikki joukkueen suomalaispelaajat jäivät tällä kertaa alle kymmenen pisteen. Porvoon Tarmon parhaat olivat Falando Jones 23p/9l ja Joel Heinikoski 19p/4l.

Jos oli Porvoossa kaukoheittojen saaminen koriin vaikeaa, niin päivää myöhemmin kotisalissa upposi jo paremmin. Kolmetoista onnistunutta kolmosta ja yhteensä huimat 112 pistettä tiesivät sitä, että Oulun NMKY jäi hyvästä yrityksestä huolimatta täysin BC Nokian jalkoihin.

BC Nokian hyökkäyspeli toimi alusta alkaen ja ensimmäinen jakso päättyi BC Nokian johdossa 27-15. Koreja tehtiin leveällä rintamalla ja pitkälti amerikkalaisvahvistusten varassa ollut Oulu ei pystynyt vastaamaan kotijoukkueen tehoihin. Toinen neljännes olikin sitten melkoista ilotulitusta BC Nokian tehdessä peräti 34 pistettä tällä jaksolla. Oulun NMKY vastasi 27:llä pisteellä joten puolustuspelaaminen ei lauantaina ollut Nokian joukkueen paras puoli. Taukotilanne siis 61-42 BC Nokialle.

Naisten päivän kahvien jälkeen BC Nokia tuli kentälle pelkästään suomalaispelaajista koostuvalla viisikolla. Hyvän alun jälkeen Nokialaisille tuli lyhyt suvantovaihe ottelussa ja Oulu pääsi kaventamaan eron parhaimmillaan yhteentoista pisteeseen. Oululaisten hieman väsähtäessä BC Nokian penkiltä löytyi kuitenkin tuoreita jalkoja peliin eikä johtoasema ollut missään vaiheessa uhattuna. Viimeiselle tauolle lähdettiin tilanteessa 85-69. Viimeisellä jaksolla kotijoukkue lisäsi johtoaan vielä kuudella pisteellä ja löi taululle loppuluvut 112-90. Vaikka ottelun voittajasta ei oikeastaan missään vaiheessa ollut epäselvyyttä, niin BC Nokia ei missään vaiheessa hidastanut vauhtiaan hyökkäyspäässä. Puolustuspelaaminen sen sijaan olisi voinut olla huomattavasti intensiivisempää. Oulun jenkkikolmikko, Conerly, Farmer, Thomas on toki ihan hyvää divaritasoa mutta silti yhdeksänkymmentä pistettä on ihan liikaa annettu.

BC Nokia pyöritti pääasiassa kahdeksan miehen rotaatiota, jonka lisäksi kaikki muutkin vaihtomiehet saivat jonkin verran peliaikaa. Tehokkain oli Andre Jones, joka lähes täydellisellä heittopelillä teki 24 pistettä. Daniel Bailey teki 20 pinnaa ja otti seitsemän levypalloa. Mike Andersonin luvut olivat 17p/7l. Myös Timo Riihelä (13p/4l), Joni Harjula (14p/1l/4 syöttöä) ja Shawn Hopkins (14p/5l) pelasivat hyvän ottelun.

Ottelu oli erittäin viihdyttävä ja yleisöön menevä, vaikka varsinaista taistelua pelin voitosta ei nähtykään. Useita näyttäviä blokkeja sekä nopeita hyökkäyksiä, jotka päättyivät usein hienoon pallon alaspäin lyöntiin, saatiin nähdä. Valitettavasti tappio Tarmolle mitä todennäköisemmin tarkoitti kotiedun menettämistä Porvoolle tulevissa pudotuspeleissä. Tarmolla on jäljellä runkosarjassa enää kolme ottelua taulukon häntäpään joukkueita vastaan, eikä se niihin tule kompastumaan. BC Nokian seuraava ottelu on sunnuntaina 16.3.2014 kello 17:00 alkaen Nokian palloiluhallilla. Vastaan asettuu sarjan voittava Helsinki Seagulls. Vaikka pelillä ei ole enää sijoitusten kannalta merkitystä, niin siinä kuitenkin mitataan joukkueiden välinen ero pudotuspelejä silmällä pitäen. Helsinki Seagulls hankki myös riveihinsä neljännen amerikkalaispelaajan, kun ToPossa viime kaudella pelannut Marcus Capers liittyi joukkueeseen.