Niko Mattila ja BC Nokia jatkosopimukseen

Julkaistu 19.05.2016

- Niko on erittäin lahjakas nuori pelaaja ja hienoa, että saimme pidettyä hänet Nokialla. Muutaman viime vuoden aikana hän ei ehkä ole kehittynyt tavalla, jota useimmat koripalloihmiset ovat odottaneet, mutta tässä projektissa hänelle on tarjolla iso rooli ja vastuu, BC Nokian urheilutoimenjohtaja Ville Tuominen kommentoi.

- Niko pystyy varmasti myös kasvamaan tähän rooliin ja kantamaan tuon vastuun. Tätä kautta hän pystyy ottamaan sen seuraavan askeleen urallaan ja murtautumaan pysyvästi aloitusviisikkotason pelaajaksi Korisliigassa.

Mattila siirtyi teini-ikäisenä kasvattajaseurastaan Tampereen Pyrinnöstä Kauhajoen Karhuun, jossa hän vietti kolme kautta Karhun pelipaidassa. Toistaiseksi tehokkaimmalla kaudellaan 2013/2014 Mattila nakutti Karhulle 6,1 pistettä, haki 2,2 levypalloa ja jakoi 1,6 syöttöä ottelua kohden.

Mattila on myös nuorisomaajoukkueiden vakiokasvo, joka on pelannut urallaan yhteensä 84 nuorten maaottelua.

- Hyvät fiilikset ensi kauteen. Oli helppo päätös jatkaa Nokialla, koska seurassa asiat hoidetaan, kuten on sovittu. Tavoitteena on kehittyä entistä enemmän pelaajana ja kirkastaa mitali vuosi vuodelta, Mattila kertoo.

BC Nokialla on Mattilan lisäksi sopimukset ensi kaudesta Henri Hirvikosken, Daniel Dolencin, Ville Haapojan ja Waltteri Mäkelän kanssa.