Nicolai Andersen kahden vuoden sopimuksella Näätiin

Julkaistu 19.05.2017

BC Nokia on solminut kahden vuoden sopimuksen tanskalaisen Nicolai Andersenin, 21, kanssa. Näätiin 203-senttinen Andersen siirtyy Kouvolasta, jossa hän edusti päättyneellä kaudella Kouvoja Korisliigassa sekä Korikouvoja Divari B:ssä.

Andersen siirtyi kotimaansa Bakken Bearsista Suomeen kaudeksi 2014/2015 Kataja Basketiin, jossa hän kirjautti ensimmäiset minuuttinsa Korisliigassa pelaten kuitenkin valtaosin A-poikien ykkösdivisioonaa. Seuraavalla kaudella 2015/2016 Andersen haki minuutteja Divari A:n HoNsUsta sekä Korihaista, kunnes teki sopimuksen edelliskaudeksi Kouvoihin.

Kouvoissa Andersen pelasi keskimäärin vajaat kahdeksan minuuttia 1,8 pisteen ja 1,6 levypallon keskiarvoilla. Divari B:ssä keskiarvot olivat 13,5 pistettä, 7,8 levypalloa, 1,4 syöttöä ja 0,5 torjuntaa ottelua kohden.

Andersen on pelannut jo kolme kautta Suomen Koripalloliiton alaisissa sarjoissa, joten hänet lasketaan uuden säännön mukaisesti home grown -pelaajaksi.

– Nico oli itse yhteydessä minuun ja vaikka hänellä olikin vaihtoehtoja, niin oli alusta asti aika selvää, että pääsemme sopuun. Meillä on pitkä yhteinen historia: hän oli minulla Bakken Bearsin joukkueessa mestaruusvuonna 2014, mutta seuraavalla kaudella meillä oli liikaa nuoria isoja pelaajia, joten lähetin hänet Pekka Salmisen luokse Joensuuhun ja sen jälkeen olimmekin samoilla laduilla, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen kertoo viitaten kauteen 2015/2016, kun hän toimi Katajan koripallon toiminnanjohtajana.

– Odotan innolla, että pääsen olemaan osa Näädät-perhettä seuraavat kaksi vuotta ja kokemaan palloiluhallin tunnelman kotijoukkueen pelaajana. Erikoisesti tulen pelaamaan vanhan valmentajani alla Tanskasta, mutta odotan sitä myös innolla, Andersen kertoo.

– Henkilökohtaisesti tulen tekemään parhaani joukkueen eteen. Olen aina ollut joukkuepelaaja. Odotan, että jokainen joukkueesta tulee treeneihin tekemään töitä, jotta saavutamme yhteisen tavoitteemme.

– Meillä on nyt sekä Daniel Dolencin että Nicolain kanssa kaksivuotiset sopimukset, joten aiomme panostaa heidän kehittämiseensä emmekä siksi vitospaikan vahvistusta palkkaa. Dolella on takana hieno kausi ja mielestämme hän ansaitsee reilun mahdollisuuden yhä suurempaan rooliin. Nicolai tuo meille samantyylisen muutaman vuoden nuoremman ison pelaajan, joka haluaa tehdä Dolen tapaan töitä kehittymisensä eteen, Tuominen kertoo.

Näädillä on sopimukset kaudesta 2017/2018 Andersenin lisäksi Daniel Dolencin, Niko Mattilan, Eldar Skamon, Henri Hirvikosken, Ville Haapojan ja Waltteri Mäkelän kanssa. Lisäksi harjoitusrinkiin on nostettu A-poikaikäinen Antti Ahonen. Joukkuetta pyritään täydentämään vielä yhdellä nuorella ja nälkäisellä laitapelaajalla. Aleksi Akpason ja Papa Dian kanssa Näädillä oli tulevasta kaudesta optiot, joita ei päätetty käyttää.

– Ensi kaudella haluamme panostaa nimenomaan harjoitteluun ja lisätä sekä määrää että laatua. Valitettavasti Aleksin ja Papan erilaiset vaivat viime kaudella haittasivat merkittävästi harjoittelua, eivätkä he siksi oikein istu pidemmän tähtäimen visioomme.