Nettisivut ovat juntturassa, joten poikkeuksellisesti huomisen otteluennakko..

Julkaistu 10.10.2018
Nettisivut ovat juntturassa, joten poikkeuksellisesti huomisen otteluennakko tätä kautta ????

Korisliiga-kausi 2018/19 alkaa Näätien osalta vierasottelulla Salossa

Tätä ollaan jo Nokian kylänraitilla hetken aikaa odotettu. BC Nokia iskee käpälänsä saveen Korisliiga-kauden 2018/19 torstaina 11.10. avausottelussaan Salohallissa, jossa vastaan tulee viime kevään hopeamitalisti Salon Vilpas.

Keväisen pronssiottelun jälkimainingeissa Näätien laumaa alettiin nuorentamaan kotimaisten osalta. Kun muutama kokeneempi konkari joko lähti hakemaan uusia haasteita muualta tai vaihtoi pelivermeet toimiston mukaviin verkkareihin, niin uusia kasvoja tarvittiin.

Jatkajia löytyi jo. Daniel Dolencin lisäksi Niko Mattila, Aapeli Alanen, Waltteri Mäkelä ja Antti Ahonen löivät puumerkkinsä jatkosopimuspapereihin. Julkisena salaisuutena myös Serbian härkä Dragan Labovic oli varma jatkaja – kysymys oli vain siitä, että kuinka pitkä sopimus ystävällisen jättiläisen kanssa tehdään.

Sitten alkoi tulvimaan uusia kasvoja. Korihaista heittäjä-ässä Teemu Sulonen, Jyväskylästä syöttökone Aleksi Kantonen ja juniorinostona viime kauden B-poika Hugo Boman. Pääasialliset ulkomaalaispelaajat kaavittiin kahdesta paikasta: Serbiasta ja Xavierin yliopistosta. Labo sai seurakseen vanhan kuomansa Vuk Malidzanin, kun taas Atlantin takaa tuotiin taitava Malcolm Bernard ja kolossimainen Sean O'Mara. Viidenneksi Raholan Pyrkivä -yhteistyön myötä Juan Davis Jr. Shawn Hopkinsin vanhasta opinahjosta Troysta.

Huonojakin uutisia tuli vastaan. Ensin Mäkelän koko kausi katkesi alaraajavamman vuoksi ja sitten Dolencin kauden aloitus venyi loukkaantumisen vuoksi.

Mutta yhtä kaikki, harjoituspelit ovat nyt takanapäin ja torstaina 11.10. Näädät on valmiina aloittamaan Korisliiga-kautensa Salossa.

Vilpas Korisliigan mestarisuosikki?

Männäkausien menestyjä Salon Vilpas ei esittelyjä kaipaa. Salohallin lehterit tuntuvat täyttyvän takuuvarmasti pari sataa yli tuhannen korvaparin ja parketilla tuote täyttää laatuvaatimukset. Vaikka salolaiset ovatkin päätyneet hopealle kaksi edellistä kevättä, niin Vilpas Vikings on siitä huolimatta ehdoton ennakkosuosikki mestarisuosikiksi.

Sunnuntainen Korisliigan varaslähtö oli varmaankin parasta mainosta, mitä Korisliigalle voi sattua. Kevään finaalipari ei löytänyt ratkaisua varsinaiselta peliajalta, mutta jatkoajalla Karhu Basket veti finaalien tapaan pidemmän korren.

– Hienoa vihdoin päästä tositoimiin vaikka joudummekin heti ehkä kaikkein hankalimpaan paikkaan koko sarjassa. Salolla jo alla kovatasoinen ensimmäinen ottelu ja kotiyleisön edessä he varmasti tulevat kovalla intensiteetillä, johon meidän on pystyttävä vastaamaan, Näätien päävalmentaja Ville Tuominen kertoo ennakkoon.

Teemu Rannikko voisi ikänsä puolesta pelata senioreissa BC Lepiä vastaan, mutta pyörittää Vilppaan peliä omaan taikurimaiseen tapaansa ilman merkkejä peliälydementiasta. Taikurin lisäksi Susijengi-meriittejä löytyy Juho Nenoselta, Mikko Koivistolta ja tuoreimpana Henri Kantoselta. Tämänkin jälkeen kokoonpanosta löytyy vielä nimivahvuutta: Aatu Kivimäki, Miikka Luosmaa ja Riku Laine.

Yhden pelin otannalla myös vahvistusvalinnat näyttävät menneen kohdalleen, kun nelikon muodostaa D.J. Fenner (25/7), Brandon Taylor (22/7), Diante Baldwin (16/4) ja Kouvoista viime kaudelta tuttu Jamie Skeen (9/6).

Huhujen mukaan Alakulma on matkustamassa paikalle vuokratulla mustalla limusiinilla, jonka vahatusta pinnasta heijastuu maantiekiidon aikana syksyinen ruska.