Nettisivut juntturassa, joten otteluraportti ???? Näätien loppukiri..

Julkaistu 14.10.2018
Nettisivut juntturassa, joten otteluraportti ????

Näätien loppukiri ei riittänyt, Kataja vei sarjapisteet mukanaan kotiavauksessa

BC Nokian kotiavaus oli viihdyttävä, mutta kaksijakoinen, kun europeleissä koulittu Kataja Basket väänsi 86-88 (35-46) -voiton Näätien loppukirin jäädessä tyngäksi.

Pelin tarina oli lopulta hyvin yksinkertainen: Kataja vetäisi Topias Palmin johdolla kaulan avausneljänneksellä, jonka jälkeen Näädät oli läpi ottelun takaa-ajaja. Palmin ensimmäinen neljännes enteili jo yli 40 pisteen iltaa ja Kataja repäisi tilanteeksi 15-27 avausneljänneksen päätteeksi.

Ulkopäin näytti, että Näädät oli lähellä kanveesia koko ajan, mutta henkilökohtaiset suoritukset (ja ajoittainen jouhea joukkuepeli) pitivät kotijoukkueen iskuetäisyydellä viimeisille minuuteille saakka.

Tapahtui Niko Mattilaa, Aapeli Alasta ja Dragan Labovicia.

Hetkeksi toivo jo tuppasi loppumaan, kun Ilari Seppälä upotti yhdellä jalalla (!) kolmosen virheen kera, kun aikaa oli alle minuutti ja eroksi muodostui kymmenen pistettä 75-85.

Malcom Bernard purjehti toiseen päähän lay-upiin, Niko Mattila riisti muutamassa sekunnissa itselleen kaksi nostoa ja äkkiseltään eroa oli neljä pistettä. Aikalisien jälkeisten pelien velho Ville Tuominen loitsi vielä Labolle kolmosen, jolla ero yhteen 84-85. Lopulta Seppälä teki tarvittavan vapaaheittoviivalta ja Näädiltä loppui aika kellosta.

– Se alun passiivisuus oli tappavaa ja sen jälkeen comeback oli vaikea tehdä. Nyt on jäljellä 38 runkosarjaottelua ja jos Saloa ja Katajaa vastaan pelataan tasapäisesti, niin ehkä joku peli voidaan voittaakin, päävalmentaja Tuominen kommentoi ottelun jälkeen.

Bernard (20/6/4 syöttöä/3 riistoa) löysi alkukangertelujen jälkeen rytmin, Sean O'Mara (20/13) oli mies paikallaan vanhan koulukunnan vitospaikan pelaajana, Labo (15/1) oli Labo (virhevaikeuksista huolimatta) ja Alanen (15/6) teki näyttäviä koreja toisensa jälkeen.

Mutta Katajan Susijengi-parivaljakko oli vielä etevämpi: Palmi (24/9) ja Seppälä (28/4/7 syöttöä) olivat ilmiömäisiä. Samuli Vanttaja (11/2) väänsi kovia koreja ja Ryan Wright (8/2) osoitti muutamalla alley-oopilla, että sukunimi kertoo lentotaidosta.