Nettisivut edelleen alhaalla, joten otteluraportti ???? Näätien voittotili..

Julkaistu 18.10.2018
Nettisivut edelleen alhaalla, joten otteluraportti ????

Näätien voittotili avattu, Korihait kaatui kotona

Helppoa se ei ollut, mutta BC Nokian Korisliiga-kauden 2018/19 voittotili on avattu. Näädät pyydysti kotivoiton Uudenkaupungin Korihaista loppunumeroin 91-80 (40-39).

Run and gun -henkisesti pelaava Korihait piti Näädät tiukoilla läpi ensimmäisen puoliajan, kun kotijoukkue vielä haki rytmiään. Makkaratauon aikana pukuhuoneessa kynnet oli viilattu teräviksi, ja kolmannella neljänneksellä nähtiin tähän mennessä syksyn paras Näädät.

Nokia vei kolmannen neljänneksen peräti 30-14 ja boogie jatkui pitkälle päätösneljännekselle asti. Sean O'Maralle ei löytynyt pysäyttäjää: järkälemäistä sentteriä etsittiin jatkuvasti hyökkäyksessä ja O'Mara runnoi koreja toisensa jälkeen. Korihaiden reagoidessa tuplauksella Näätien heittäjille vapautui tilaa, josta varsikin Teemu Sulonen kiitti ja kumarsi.

Johdon heiluessa 20 pisteen paremmalla puolella Korihaiden leiristä löytyi vielä paukkuja jonkin sorttiseen loppukiriin – viimeisen minuutin aikana kahden pallonhallinnan peliksi saakka. Kissa ja hiiri -leikissä Näädät sai lopulta tarvittavat korit ja lauma pääsi juhlimaan avausvoittoaan.

– Olen tyytyväinen siihen, miten nostimme ilmettä toiselle puoliajalle. Kolmas neljännes oli meiltä erittäin hyvä jakso ja sellainen, johon meidän pitäisi pystyä koko pelin ajan. On tärkeätä, että saatiin kotivoitto, joka voi vapauttaa tekemistä, kun lauantaina mennään Kauhajoelle, Näätien päävalmentaja Ville Tuominen kommentoi.

O'Mara oli jälleen jäätävän hyvä: vanhan koulukunnan sentteri runnoi 27 pistettä ja kuusi levypalloa. Dragan Labovic (15/8/6 syöttöä), Malcolm Bernard (14/4) ja Aapeli Alanen (13/5) olivat muut Näätien pistenikkarit. Sulonen (9/3/4 syöttöä) säkitti kolme kolmosta.

– Tärkeintä, että saimme kauden ensimmäisen voiton. Oli kivaa pelata vanhaa joukkuetta vastaan, Sulonen kertoi.

Korihaiden pistemiehet olivat Brandon Conley (20/4), Bryan Coleman (12/2), Stephon Jelks (12/12), Mario Edwards (11/6/4 syöttöä) ja Emil Djeen (11/5).