Näätien vieraaksi Korisliiga-avauksessa Espoo United

Julkaistu 29.09.2017

Korisliiga-kausi on jälleen täällä ja BC Nokia avaa kauden 2017/18 Nokian Palloiluhallissa lauantaina 30.9. kello 17:00 sarjanousija Espoo Unitedia vastaan. Ottelu toimii samalla juhlaotteluna 20-vuotiaalle BC Nokialle.

Näädillä on takanaan Korisliigan mittakaavalla poikkeuksellisen pitkä valmistautumisjakso kauteen, kun joukkue on ollut kokoonpanoltaan selvä jo heinäkuusta lähtien ja kerääntyi yhteen jo elokuun alussa. Pelaajia tarkastellessa Näädät on saanut jatkuvuutta edelliskausiin ripauksella uusia kasvoja. Virtuoosi Eldar Skamo, ykkössentterin paikan ottava Daniel Dolenc, puolustuksen rakkikoira Niko Mattila, Nokian oma Henri Hirvikoski ja nuoret lupaukset Ville Haapoja, Waltteri Mäkelä sekä Antti Ahonen luovat jouhevan polun edelliskausista nykyisyyteen.

Ville Tuomisen rautaisessa komennossa pelaava BC Nokia ei jäänyt laakereilleen uusien kasvojen hankinnassa, kun home grown -osastolle sovittiin täsmähankintoina monipuolinen Aapeli Alanen ja Dolencin aisapariksi vitospaikalle Nicolai Andersen. Ulkomaalaisnelikoksi muodostui tanskalainen heittäjä Thomas Laerke, linkkuveitsilaiturit Leyton Hammonds ja Lawrence Gilbert jr. sekä vikkelä pointti Vincent Council. Näädät on poikkeuksellisen isokokoinen joukkue, josta löytyy laaja kaarti urheilullisia parimetrisiä, jotka pystyvät pelaamaan useita pelipaikkoja.

– Tullaan tällä kaudella peluuttamaan ehkä laajemmin kuin muut joukkueet liigassa. Meillä tulee olemaan 11 tai 12 pelaajaa, jotka pystyvät pelaamaan Korisliigaa uskottavasti, päävalmentaja Tuominen linjasi Korisliigan avausinfossa,

– Tavoite on myös peluuttaa siten, että 10 jätkää pelaa joka matsissa ihan merkittäviä minuutteja. Sillä tavalla pidämme huolen siitä, että intensiteettimme pysyy jatkuvasti riittävän korkeana. Samalla varmistamme sen, että kaikki nuoremmat jätkät saavat varmasti paikan näyttää osaamistaan.

Vastassa sarjanousija Espoo United

Divari A:sta täksi kaudeksi Korisliigaan noussut Espoo United on ehti jo avata kautensa viime tiistaina kotikentällään. Sarjanousijan päätä ei palellut ensimmäisessä ottelussaan, kun EU voitti reilusti Korihait 92-69. Unitedin syömähampaat uusikaupunkilaisia vastaan olivat Omar Calhoun (27/2), Vilppaasta kotikonnuilleen palannut Okko Järvi (16/5) ja Korisliiga-kauden 2012/13 vuoden pelaaja Samuel Haanpää (22/10).

Unitedin kokoonpano lauantaiksi on vielä auki, kun Loimaa Bisonsin mestaruusvuosilta tutun Jeb Iveyn pelaaminen on vielä epävarmaa, kuten myös Korisliiga-otteluennakossa mainitun, mutta tätä kirjoittaessa vielä julkaisemattoman pelaajan, ”Pressleyn” pelaaminen.

– Hieno saada kausi käyntiin kotihallissa! Espoolla jo alla hyvä startti, mutta he eivät tässä vaiheessa varmaan itsekään vielä tiedä millä rosterilla lauantaina pelaavat. Keskittyminen siis melko täydellisesti omassa tekemisessä, Tuominen kommentoi.

Juhlaottelussa on myynnissä Matti Kuuselan kirjoittama ”Kultaa, pronssia, junnuja – BC Nokia 1997-2017”. Kirjan hinta on kaksikymmentä euroa ja maksuna käy vain käteinen.

Näädät toivottaa faninsa tervetulleeksi juhlimaan 20-vuotiasta BC Nokiaa!