Näätien taistelu ei riittänyt Katajaa vastaan

Julkaistu 07.01.2017

Ensimmäisellä puoliajalla Näädät oli vaikeuksissa Teemu Rannikon masinoiman Kataja-hyökkäyksen kanssa, joka äityi etevimmillään 11-2-runiin. Joensuulaiset venyttivät johtonsa parhaimmillaan 15 pisteeseen, mutta puoliajalla mennessä kotijoukkue veti eron kymmeneen pisteeseen.

Kolmannella neljänneksellä Näätien taistelutahto tuli esiin, kun taito ja taktiikka korvattiin silkalla työnteolla. Nokia vei kolmannen neljänneksen 16-11, mutta lopullinen palkinto seisoi päätösneljänneksen alussa, kun Näädät ylsi vielä pisteen päähän Sefton Barrettin kolmosella 55-56.

”Taikuri” Rannikko ja Rion Brown kuitenkin vastasivat, kun Kataja veti eroa itselleen suotuisaksi hiljalleen minuuttien kuluessa kohti nollaa. Reilu kolme minuuttia ennen loppua Barrett toi vapaaheitoillaan Nokian vielä kerran lähelle 65-68, mutta viimeistään Rannikon tyly kolmonen seuraavassa hyökkäyksessä sulatti Nokian takaa-ajoaikeet.

– Totuus on se, että emme tänään pelanneet hirvittävän hyvää koripallopeliä. Teimme puolustuspäässä merkkausvirheitä, joista Katajan tasoinen joukkue rankaisee aina ja saa meidät näyttämään typeriltä. Taistelimme tänään kuitenkin hienosti ja loppuun asti. Voitimme myös levypallot, josta olen ylpeä. Olimme 15 pistettä häviöllä puoliajalle mentäessä, mutta selkämme ei katkennut siihen vaan kampesimme itsemme vielä peliin mukaan. Siihen olen tänään tyytyväinen, Nokian päävalmentaja Ville Tuominen aloitti.

– Jokainen pieni virhe minkä tänään teimme, maksoi meille paljon. Teemu Rannikon tasoinen kaveri löytää aivan varmasti mahdollisuuden, jos me annamme omalla virheellämme hänelle sen. Emme olleet tänään taidollisesti ja taktisesti pelin keskellä. Tästä on hyvä siirtyä kuitenkin harjoittelemaan kokonaisvaltaisesti, sillä pelit jatkuvat vasta ensi viikon perjantaina.

Näätien tehokolmikon muodosti Daniel Dolenc (12/6), Barrett (11/5/3 syöttöä) ja Niko Mattila (10/1). Katajalta tuhojaan tekivät Rannikko (21/3/6), Brown (20/10/3) ja Daniel Mullings (12/10/3).