Näätien nettisivuilla olevien teknisten ongelmien takia välieräennakko..

Julkaistu 19.04.2018
Näätien nettisivuilla olevien teknisten ongelmien takia välieräennakko julkaistaan poikkeuksellisesti alla. #Korisliiga #YellowRush

Välierät: Bojanin komentama Karhu Näätien koetinkivenä

Korisliigan välierissä BC Nokia saa huomenna perjantaina 20.4. vastaansa Kauhajoen Karhubasketin. Tähtitakamies Bojan Sarcevicin komennossa Karhu on kevään komeetta, joka porskuttaa 14 ottelun voittoputkessa pyyhittyään Tampereen Pyrinnön pois tieltään pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Päävalmentaja Jussi Laakso on saanut Karhun vireeseen tosipelien alkaessa keväällä. Kauhajoki päätti runkosarjansa 11 ottelun voittoputkeen, joka vielä venyi neljääntoista, kun Pyrintö tippui mitalipeleistä puhtaasti 3-0. Vaikka Näädillä ei olekaan hännän alla samanlaista voittoputkea, niin nokialaiset päättivät myös runkosarjansa vahvasti ja etenivät välieriin Kataja Basketin kustannuksella 3-0.

– Karhu on voittanut 14 ottelua putkeen ja kotietu, joten kyllä he suosikkina tähän sarjaan lähtevät. Mutta meillä on hyvä meininki ja itseluottamus, niin mennään kokeilemaan, että minne se riittää. Ei meillä hirveästi ole menetettävää ja kun paineetta pääsee pelaamaan, niin yleensä hyviä asioita tapahtuu, päävalmentaja Ville Tuominen kertoo.

Karhun hyökkäyspelaaminen

Kenellekään ei varmasti tule yllätyksenä, että Karhun peli pyörii vahvasti bosniahertsegovinalaisen Bojan Sarcevicin ympärillä. Tuominen kuitenkin korostaa, että Karhulta löytyy ennen kaikkea väkivahva eturivi isoja kavereita, jotka tekevät tuhojaan korin läheisyydessä.

– Rene Rougeau, Stephen Maxwell ja Gregory Mangano eturivi on sarjan parhaimpia painttia hallitseva kolmikko molemmissa päissä kenttää. Pyrintöä vastaan jo vahva näyttö, koska heiltäkin löytyy isoja äijiä. Pyrintö sarjassa molemmissa päissä heidän esitykset olivat aikamoinen statement.

– Siihen tietysti päälle Bojan, joka pelaa elämänsä kevättä.

Minne Bojan on urallaan kulkenut, niin myös joukkueet ovat pelanneet hänen kauttaan. Tämänkin kauden Karhun vientituote on ollut Bojanin käyttämät palloskriinit, joiden kautta hän pääsee oikeuksiinsa ja Kauhajoen hyökkäyksen rullaamaan.

– Karhun hyökkäyspeli pyörii paljon Bojanin kautta. Heillä on paljon muunnelmia heidän perusseteistä, jotka on luotu Bojanin vahvuuksien mukaan. Bojanin palloskriinipelaaminen on iso osa heidän hyökkäystä. Joko Maxwellin kanssa pick and roll tai Manganon kanssa pick and pop. Palloskriinipelaaminen heillä on hyvää, vahvaa ja tehokasta.

Karhun puolustuspelaaminen

Puolustuksessa taas Karhu on nykyaikaiseen tapaan kookas joukkue täynnä parimetrisiä pelaajia, jotka kykenevät vaihtamaan lähes jokaisen skriinin. Aloitusviisikossa pelaavatkin 190-senttisen Bojanin lisäksi Henri Kantonen (198 cm), Stephen Maxwell (201), Rene Rougeau (198) ja Gregory Mangano (208).

– He ovat isoja ja liikkuvia Bojania lukuun ottamatta. Isotkin pelaajat Rougeau, Maxwell ja jopa Mangano pystyvät myös puolustamaan kaarella. He ovat todella monipuolisia pakkipäässä: pystyvät vaihtamaan ja puolustamaan myös perinteisesti. Korin alle on vaikea päästä ja he pääsevät hyvin haastamaan myös kaukoheittoja.

Välierät alkavat perjantaina 20.4. Kauhajoella kunnes jo sunnuntaina 22.4. Näädät pääsee kotiyleisönsä eteen Nokian Palloiluhallille kello 17:00.

Karhun avainpelaajat

Bojan Sarcevic: ”Ylivoimaisesti tärkein palanen Karhun palapelissä. Joukkueen moottori, joka pelaa elämänsä kevättä. Tulee olemaan mielenkiintoinen taistelupari Vincent Councilin kanssa. Siinä on varmasti myös katsojilla viihdettä riittävästi.”

Henri Kantonen: ”Selkeä läpimurtokausi. Itse olen häntä kaksi vuotta minipojissa valmentanut, joten on hieno nähdä, että ´97-syntynyt kaveri pystyy olemaan voittavassa joukkueessa noin isossa roolissa. Samanlainen läpilyönti kuin Aapeli Alasella.”

Rene Rougaeu: ”Liima, joka pitää homman kasassa. Henkilökohtaisesti pidän hänestä pelaajan todella paljon. Pystyy puolustamaan kaikkia pelipaikkoja, hyökkäyksessä pystyy tuomaan pallon ylös tai postaamaan. Tosi monipuolinen, fiksu ja kokenut kaveri, joka pitää konseptia kasassa molemmissa päissä kenttää.”

Stephen ”Mad Max” Maxwell: ”Kaveri on sisäpelaajaksi alimittainen, ei osaa heittää, mutta on silti aivan jumalattoman tehokas. Vetää hirveällä energialla ja sykkeellä sekä viimeistelee kahden metrin läheisyydestä pelkästään vasemmalla kädellä. Todella eksoottinen pelaaja, joka osoittaa, että mitä energialla ja hyvällä asenteella voi kompensoida muita pelaajia.”

Gregory Mangano: ”Labon tyyliin joukkueen pisin pelaaja, mutta heittää mieluummin hyppyheittoja kuin murjoo korin alla. Leyton Hammonds on toisaalta meidän keskinäisissä matseissa puolustanut Manganoa todella hyvin.”