Näätien loppukiri poiki voiton hallitsevasta Suomen mestarista

Julkaistu 29.10.2016

Ensimmäinen puoliaika

Vastoin edellistä keskiviikkopeliä Kobria vastaan, Näädät aloitti Kouvoja vastaan intensiivisesti. Nokialaisten puolustus teki Kouvojen 5-5-pelistä puuroa, mutta vierasjoukkue taas rankaisi armotta jokaisesta kotijoukkueen menetyksestä nopealla hyökkäyksellä. Papa Dian takuuvarma sisäpeli piti Nokian johdossa suurimman osan neljänneksestä, mutta harmittavasti Kouvojen Paris Horne pääsi tasoittamaan pelin buzzer beater -kolmosella tilanteeseen 20-20.

Jo ensimmäisen neljänneksen loppupuoli oli molemmilta sähläystä, joka johti lukuisiin menetyksiin. Sama trendi jatkui toisella jaksolla, kun kummatkin joukkueet sortuivat hätäisiin syöttöihin ja huolimattomiin askeleihin. Kouvot heittivät hyvin päästen parhaimmillaan 8 pisteen johtoon, mutta vierasjoukkueen virhetilit täyttyivät ja Nokia säilyi iskuetäisyydellä vapaaheitoilla, mutta kehno heittotarkkuus ei auttanut sen pidemmälle. Ensimmäinen puoliaika päättyi numeroin 36-41.

Toinen puoliaika

Kolmannen neljänneksen alkuun Kouvot karkasi parhaimmillaan 7 pisteen johtoon 39-46, mutta Näädät äityi toisen puoliajan ensimmäiseen juoksuunsa. Ray Sanders aloitti Nokian 9-0-juoksun heittämällä kakkosen suoraan kuljetuksesta ja riistämällä heti perään vapaaseen lay-upiin. Joni Harjula pääsi vielä ajamaan laidasta korille ja Sanders löysi oivaltavalla syötöllä Dian kahden käden donkkiin. Kouvojen kaksi peräkkäistä kolmosta veivät vieraat kuitenkin kolmen pisteen johdossa päätösneljännekselle 49-52.

Momentum kääntyi vahvasti Nokian puolelle päätösneljänneksellä, kun läpi ottelun Kouvoille kasaantuneet virheet poikivat. Isaiah Wilkerson blokkasi tylysti Paris Hornen heittoyrityksen, jonka jälkitilanteesta Hornelle tuomittiin tekninen virhe, joka oli hänen viides. Hetkeä myöhemmin Steven Pledger rikkoi Sandersia hyppyheitossa hänen viidennen virheen arvoisesti ja pelin palikat siirtyivät täysin erinomaisesti puolustaneen BC Nokian käsiin.

Näädät karkasi kaksinumeroiseen johtoon ja viimeistelivät pelin pitämällä Kouvot vain kahdeksassa pisteessä päätösneljänneksellä. Kokonaisuudessaan kotijoukkue vei viimeisen jakson 26-8 ja joukkue pääsi juhlimaan kolmatta peräkkäistä kotivoittoaan loppunumeroin 75-60.

Tilastot

BC Nokian parhaana pelaajana palkittiin Kentwan Smith (11/5), joka pelasi aktiivisesti molemmissa päissä kenttää. Joukkueen muut pistenikkarit olivat tuplatuplan kerännyt Dia (19/10), Wilkerson (14/4/4 syöttöä/4 riistoa), Sanders (9/3/3 riistoa) ja Daniel Dolenc (8/6).

Kouvoilta kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät Pledger (13/2), Raheem Appleby (11/4) ja Rakeem Buckles (10/8).

Kommentit

– Kaksijakoinen peli, 25 minuuttia huonoa ja sitten huomattavasti parempaa. Olimme 8 pistettä tappiolla, energiapelaajat Mattila ja Hirvikoski olivat poissa, mutta joukkue todisti kovuutensa nousemalla. Semmoiset asiat, joissa alkukaudessa hävittiin, niin nyt onnistutaan. Kahdeksan pistettä kaverille vikaan neljännekseen ja toistakymmentä pistettä meille menetyksistä. Puolustuspeli pitää jatkossa pitää vähintään tällä tasolla ja tästä lisätään hyökkäykseen asioita, BC Nokian päävalmentaja Ilpo Rantanen kommentoi.

– Vastassa oli kaksi joukkuetta, jotka pelaavat korkealla intensiteetillä ja me jouduimme virhevaikeuksiin. Pelaajat väsy ja virheiden takia meiltä loppui pelaajat. Vastustaja pelasi hyvin ja fyysisesti, emmekä me pystyneet vastaamaan siihen. Saimme viimeisellä neljänneksellä laadukkaita heittoja, mutta ne vain menivät ohitse. Emme pystyneet henkisesti käsittelemään sitä, Kouvojen päävalmentaja Pieti Poikola kommentoi.