Näätien loppukiri jäi tyngäksi, Karhu voittoon Nokialla

Julkaistu 08.11.2017

BC Nokian hurja loppukiri ei kantanut hedelmää Nokian Palloiluhallissa, kun Kauhajoen Karhu Basket kaapi 80-83 (38-38) -voiton Näätien nenän edestä.

Karhu ehti karata jo 11 pisteen johtoon päätösneljänneksen puolessa välissä, mutta Näädät äityi vielä yhteen hurmosmaiseen kiriin. Nokian viisikko sai pysäytettyä kauhajokelaisten hyökkäyksen kerta toisensa jälkeen, kun taas hyökkäyspäässä Vincent Council ja Leyton Hammonds säkittivät koreja.

– Siinä löytyi viisikko, joka pystyi vastaamaan Karhun kovuuteen. Tuntui ensimmäisen kerran pelissä siltä, että olimme kuskin paikalla, Näätien päävalmentaja Ville Tuominen kommentoi ottelun jälkeen.

12-0-juoksu herätti kotiyleisön kannustukseen, joka sai kliimaksinsa kolme minuuttia ennen loppusummeria, kun Hammondsin kulmasta lähtenyt kolmonen löysi tiensä pussin pohjalle ja Karhu otti aikalisän Näätien pisteen johdossa 76-75.

Karhu kuitenkin pesi turkkinsa puhuttelun jälkeen ja rohmusi johtoaseman takaisin itselleen. Näädiltä löytyi vielä yksi kortti taskustaan, kun Hammondsin kääntöhyppyheitto 12 sekuntia ennen loppua toi kotijoukkueen kahden pisteen päähän. Näädät rikkoi, Karhu heitti toisen vapaaheittonsa ohitse, mutta nokialaisten tasoitusyritykset lensivät harakoille.

Tuominen: ”Olimme pehmeitä”

– Karhusta tekee hankalan se, että he pelaavat äärimmäisen aggressiivisesti, fyysisesti, menevät kovaa kohti koria ja heiltä löytyy pelaajia, jotka niistä ajoista pystyvät myös viimeistelemään. Olen pettynyt siihen, että miten huonosti vastasimme heidän kovuuteen, Tuominen sanoi.

– Heitimme kakkosemme 36:lla prosentilla, joista aika monta ohiheittoa korin alta, joissa katselemme tuomaria kontaktin jälkeen ja keskityimme siihen, että nyt ne tönii meitä. Yhdeksäntoista menetystä kertoo myös tilannekovuuden puutteesta ja pehmeydestä, koska Karhu ei erityisemmin painostanut palloa tai ollut linjoilla.

Näätien ykkösnimi oli neljännen kerran peräkkäin joukkueen parhaimmistoon kuulunut Hammonds, joka latoi 23 pistettä ja repi 7 levypalloa. Kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät myös Council (14/6/8), Lawrence Gilbert jr. (14/8) ja Eldar Skamo (13/9/5).

Karhun tehoista vastasivat Marcus Allen (25/3), Flenard Whitfield (19/7), Stephen Maxwell (15/10) ja Rene Rougeau (14/2).

Näädät pelaa seuraavan kerran sunnuntaina 12. marraskuuta kotikentällään, kun vieraaksi saapuu hallitseva Suomen mestari Kataja Basket.