Näätien Korisliiga-kausi alkaa pronssiottelun uusinnalla

Julkaistu 04.10.2016

Nokialla on jo hetken odotettu tulevaa Korisliiga-kautta, kun joukkue on uudistunut ainakin ulkomaalaispelaajien osalta edellisestä mitalikaudesta. Vahvistusvitjasta loukkaantumisen vuoksi viime kauden kesken jättänyt Isaiah Wilkerson on jo tuttu kasvo nokialaisyleisölle, mutta vahvistukset Kwame Alexander, Kentwan Smith ja Ray Sanders tekevät Korisliiga-debyyttinsä Näädät-paidassa.

Suomalaisista Nokialla viillettävät edelliskauden tapaan kapteeni Henri Hirvikoski, Eldar Skamo, Joni Harjula, Niko Mattila, Daniel Dolenc sekä uusina kasvoina BC Nokia -kasvatti Waltteri Mäkelä ja Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkueen Ville Haapoja.

– Sarja alkaa ja hyvä niin. Motivaatiovaikeuksia ei pitäisi olla kenelläkään, kotiyleisön edessä vastassa yksi sarjan ennalta kovimmista joukkueista, BC Nokian päävalmentaja Ilpo Rantanen kertoo.

Seagullsin kokoonpanossa taas ulkomaalaiskolmikon muodostaa Raymond Cowels, Devonte Upson sekä Korisliigassa jo kuudennen kautensa aloittava Jason ”Coop” Conley. Helsinkiläisten suomalaisosastosta vastaavat joukkueen neljännelle sijalle edelliskautena johdattaneet Antti Niskanen, Antto Nikkarinen, Carl Lindbom ja loukkaantumisen vuoksi huomenna sivussa oleva Timo Heinonen. Uutta verta ”Lokkeihin” tuovat Alex Vaenerberg ja Ricky Waxlax.

Edelliskauden tapaan Seagullsin pelaaminen päävalmentaja Mikko Larkaksen johdossa on harjoitusotteluissa perustunut korkeaan intensiteettiin puolustuspäässä ja dynaamisiin palloskriineihin hyökkäyksessä.

– Sisukas, energinen ja erinomaisesti valmennettu Seagulls oli meille viime kaudella hankala vastustaja ja täksi kaudeksi joukkue on vain vahvistunut. Toisaalta meidänkin joukkueemme on viime kaudesta uusiutunut ja meillä pitäisi olla omat vahvuutemme myös Seagullsia vastaan, kunhan vain niitä myös käytämme.

Kun Seagulls saapunee Palloiluhallille kahdeksan miehin voimin, Nokialla tilanne on huomattavasti parempi. Nokialta vain Ville Haapojan debyytti Korisliigassa on vielä epävarmaa. Vahvistuksista BC Nokia -paidan ylleen pistävät Wilkerson, Alexander, Smith ja Sanders. Papa Dia on huilivuorossa.

– Joukkue on terve ja mitään tekosyitä ei ole, peliesitys ratkaisee ottelun lopputuloksen, Rantanen kiteyttää.