Näädille Hanhivaara-turnauksessa pisteen tappio Vilppaalle

Julkaistu 17.09.2017

BC Nokia hävisi Salossa pidettävässä Hanhivaara-turnauksen toisessa ottelussa Vilppaalle vain pisteellä 97-98 (53-49). Näädät pelaa perjantaina 22.9. Nokian Palloiluhallissa Karhu Basketia vastaan viimeisessä harjoitusottelussaan ennen Korisliiga-kauden aloitusta.

Lennokkaan avausneljänneksen 30-19 turvin Näädät piteli johtoa valtaosan pelistä käpälissään johtaen peräti reilut 36 minuuttia koko ottelusta. Vilpas pysyi kuitenkin iholla vieden ratkaisun viimeiselle minuutille saakka.

Viimeisen minuutin puolessa välissä Juho Nenonen naulasi kolmosen, jolla Vilpas eteni kolmen pisteen päähän. Nokia sai kavennettua eron vielä yhteen pisteeseen Leyton Hammondsin nostolla, pakotettua sivurajasta viiden sekunnin rikkeen, mutta viimeiset kaksi potentiaalista voittoheittoa kolahtelivat raudoista ohitse.

– Mentiin kovaa ja molemmat joukkueet pelasivat itse asiassa aika hyvää korista – varsinkin ajoittain. Pinnan tappio on totta kai pinnan tappio, mutta ei sillä sinänsä ole niin merkitystä. Saimme vielä kaksi heittoa voitosta ilmaan. Jos runkosarjassa päästään Salohallissa samaan, niin otan sen vastaan oikein mielelläni, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen kommentoi.

– Näimme paljon sellaisia asioita, joita tehtiin huonosti ja on helpohko korjata. Taas ne asiat, joista olemme puhuneet, toimivat ihan asiallisesti. Viikonlopusta jäi hyvä fiilis ja pelit luo varmasti uskoa meidän konseptiin, koska kontrasti siinä, että kun tehdään hyvin tai huonosti on aika iso. Kun tehdään asioita kuten sovitaan, niin olemme itse asiassa aika hyviä.

Näädät pyöritti rosteriaan jälleen laajasti: peräti kuusi pelaajaa ylsi kaksinumeroisille pistelukemille ja kaikki kentällä olleet yksitoista miestä pääsivät pisteille. Lawrence Gilbert (14/3/3 syöttöä) oli ahkerin pistemies takanaan Leyton Hammonds (13/7), Henri Hirvikoski (12/1), Thomas Laerke (11/3/3 syöttöä), Daniel Dolenc (10/1) ja Vincent Council (10/0/3 syöttöä).

Ottelun täydet tilastot löydät täältä.

Näädät pelaa viimeisen harjoitusottelunsa ennen Korisliiga-kauden alkamista perjantaina 22.9. kello 18:30 kotiyleisönsä edessä Nokian Palloiluhallissa Karhu Basketia vastaan. Otteluun on vapaa pääsy.

Tapahtumassa myynnissä kausikortteja sekä pääsylippuja kauden avausotteluun. Korisliiga-kausi alkaa 30. syyskuuta kotiottelulla sarjanousija Espoon Unitedia vastaan.