Näädät vei Pirkanmaan kuninkuuden jatkoajan jälkeen

Julkaistu 03.02.2017

Ensimmäinen neljännes oli vielä vähäkorista tunnustelua molemmilta joukkueilta, mutta erinomaisesti toisen neljänneksen aloittanut BC Nokia karkasi kymmentä pistettä hipovaan johtoon iskien taululle 29 pistettä 10 minuutissa. Näädät marssivat puoliajalla yhdeksän pisteen johtoasemassa, mutta käytävillä jo kuiskittiin, että Pyynikiltä harvoin palataan kotiin helpot sarjapisteet mukanaan.

Puoliajan jälkeen romuluiseksi ja tunteikkaaksi äityneen paikalliskamppailun ensimmäinen uloslentänyt pelaaja oli Pyrinnön Ville Pekkola, joka nappasi kaksi teknistä virhettä minuutin sisään lentäen suihkuun. Huolestuttavasti minuuttien kuluessa myös nokialaisten virhetilit täyttyivät valotaululla: ensimmäisenä päätösneljänneksen puolessa välissä lensi ulos Sefton Barrett viiden virheen vuoksi, ja muutaman minuutin jälkeen myös Javier Duren. Jatkoajalla taas Eldar Skamon virhetili täyttyi.

Varsinaisen peliajan viimeisellä kahdella minuutilla nokialaiskatsojat joutuivat pureskelemaan sormenkynsiään, kun Korisliiga-konkari Antero Lehto nakkasi suoraan kuljetuksesta kakkosen sisään tilanteeseen 74-71. Skamo oli kuitenkin hieronut Ice Poweria ranteeseensa: puoli minuuttia ennen loppusummeria Skamo heitti tylyn kolmosen sivurajapelistä tasoihin. Näädät sai vielä stopin, sekä nopean hyökkäyksen, mutta pallo pomppi nokialaisten näpeissä ja kunnollista heittoa ei saatu aikaan.

Jatkoaika olikin koritykitystä, jossa draaman kaari heitteli puolelta toiselle. Pyrintö teki kovia koreja Lehdon ja Petri Heinosen johdolla, mutta Näätä-kapteeni Henri Hirvikoski pommitti kaksi kolmosta, Isaiah Wilkerson ajoi aivan vapaaseen donkkiin ja Niko Mattila kykeni, jollain tavalla, naulaamaan epätasapainoisen kolmosen laidasta.

Wilkeson ja Pyrinnön J'Nathan Bullock heittelivät vapaaheittoviivalta pelin tasoihin 89-89, kun peliaikaa oli enää reilut kymmenen sekuntia. Nokian aikalisän jälkeen pallo pelattiin Mattilalle, joka ohitti Euroliigassakin meritoituneen Ricky Minardin keskeltä oikean käden lay-upiin. Pyrinnölle jäi aikaa 10 sekuntia, mutta Bullockin kolmonen kolahti rautojen kautta koritelineisiin. Pyrintö joutui rikkomaan ja Mattila upotti loppulukemat vapaaheittoviivalta.

Näätien sankari Mattila upotti kokonaisuudessaan 17 pistettä, haki 4 levypalloa ja jakoi 3 syöttöä rakkikoiramaisen puolustuksensa lisäksi. Samaan pistemäärään ylsi myös Wilkerson (17/6/5 syöttöä). Papa Dia (13/10) tehtaili tuplatuplan, Skamo väänsi 15 pistettä, 7 levypalloa ja 3 syöttöä, mutta Nokian sydän oli jälleen kapteeni Hirvikoski (11/5), joka antoi kaikkensa – ja enemmän.

Pyrinnön parhaat pistemiehet olivat Lehto (23/1/4), Bullock (22/10), Topias Palmi (13/5), Minard (14/11/3/4 riistoa) ja Heinonen (11/2).