Näädät valmiina Korisliiga-kauteen 2017/2018

Julkaistu 18.07.2017

 

BC Nokian Korisliiga-joukkueen kokoonpano alkavaa kautta 2017/2018 on valmis. Päävalmentaja Ville Tuominen avaa joukkueen kasaamisprosessia ja tulevan kauden pelityyliä.

Näätien tulevan kauden 2017/2018 joukkue on ollut nyt valmis reilun viikon – huomattavasti aiemmin kuin tavallisesti suomalaisilla joukkueilla. Suomalaisista osalla oli jo pidempiaikaiset sopimukset ja niiden, joilla ei ollut, niin päästiin jatkosopimuksiin jo edelliskauden aikana. Joukkueessa jatkavat Eldar Skamo, Daniel Dolenc, Niko Mattila, Henri Hirvikoski, Ville Haapoja ja Waltteri Mäkelä.

Home grown -osastoa täydennettiin lahtelaisella Aapeli Alasella ja tanskalaisella Nicolai Andersenilla. Kevään ja kesän temmellyksessä ulkomaalaisvahvistukset valittiin myös aikaisin, kun pelinrakentaja Vincent Council, laiturit Leyton Hammonds ja Lawrence Gilbert sekä combo-takamies Thomas Laerke kiinnitettiin Näätien rivistöön. Lisäksi joukkueen harjoitusvahvuuteen on lisätty A-poikaikäinen Antti Ahonen.

Viime kevään mittaan valmennusjohdolle Tuominen, Tero Vasell ja Aleksi Koskinen alkoi muodostua idea, että mihin suuntaan joukkuetta halutaan viedä. Kriteerejä asetettiin sekä uusille home grown -rekrytoinneille että ulkomaalaisvahvistuksille.

– Vahvistuksille niitä oli kolme: hyvä puolustaja, hyvä ihminen ja halukas sekä pystyvä kovaan harjoitteluun, Tuominen kertoo.

– Vähän päädyimme kuitenkin joustamaan. Councilin upside on sellainen, että se kiehtoi, vaikka viime kausi jäi loukkaantumisen takia pelaamatta. Muuten kaikki vahvistukset ovat pelanneet isossa roolissa viime kaudella, ovat hyviä tyyppejä ja hyviä puolustajia.

– Totta kai home grown -vahvistuksia haettiin samaan muottiin. Ovat vielä isoja ja urheilullisia siihen päälle, Tuominen viittaa Anderseniin ja Alaseen.

Pelityylillisesti Näädät hakee parempaa tilankäyttöä ja tulee käyttämään tavallisesta normista poikkeavasti paljon nelospaikan pelaajiensa luovuutta – pelinrakentajien lisäksi.

– Pointin lisäksi nelospaikka tulee olemaan keskeinen ja hyökkäämme varmasti poikkeuksellisen paljon sen kautta. Nelospaikalla meillä on kaksi tekijämiestä (Gilbert ja Skamo), jotka pystyvät luomaan joko itselleen tai muille paikkoja. He ovat myös erityylisiä pelaajia: Gilbert on enemmän korintekijä, kun taas Skamo on älyttömän hyvä syöttäjä.

– Ensimmäinen asia tulevan kauden pelityylissä on se, että haluamme juosta joka kerta. Pyrimme luomaan kentälle mahdollisimman paljon tilaa ja hyökkäämään järjestäytymätöntä puolustusta vastaan. Pyritään luomaan pieni etu nopeilla ajoilla ja sitten monistamaan sitä hyvään korintekotilanteeseen saakka.

– Puolustuksessa tulemme pelaamaan muutamalla eri tavalla – kuitenkin koko pelin koko kentällä. Tarkoitus on pelata aidosti kymmenen pelaajan rotaatiolla ja se mahdollistaa erittäin korkean intensiteetin molemmissa päissä kenttää. Meillä pitäisi olla myös tarpeeksi kokoa ja urheilullisuutta olla erittäin aggressiivisia ja aktiivisia. Niin, että vastustajalla on jatkuva paine ja kiire päällä. Toivon, että meitä vastaan olisi epämiellyttävä pelata.

Joukkueeseen haettiin myös kokoa: vitospaikalla rynnivät Dolenc (205 cm) ja Andersen (203 cm) ja laitureiksi hankittiinkin pitkäraajaiset ja monipuoliset Hammonds (203 cm), Gilbert (200 cm) ja Alanen (201 cm).

– Levypallopelaaminen on yksi iso teema. Jos haluamme juosta, niin puolustuslevypallot ovat keskiössä. Koska meillä ei ole yhtään poikkeuksellisen hyvää levypallopelaajaa, niin pyrimme kompensoimaan sitä kookkailla laitureilla, joilla pitäisi olla eväitä osallistua talkoisiin sillä osastolla.

Näädät kokoontuu harjoittelemaan yhdessä elokuun alussa. BC Nokian Korisliiga-kausi 2017/2018 pyörähtää käyntiin lauantaina 30.9. kello 15:00 Nokian Palloiluhallissa, kun vastaan marssii Espoo United. Harjoitusotteluita pelataan 6.9. Lahdessa, 16. ja 17.9. Salossa (Kouvot ja Vilpas) sekä vielä vahvistusta vailla oleva kotiottelu 22.9. Kauhajoen Karhua vastaan.