Näädät tyylitteli kotivoiton Uumajasta

Julkaistu 11.09.2016

Ottelu eteni läpi ensimmäisen puoliajan nokialaisten komennossa, mutta Uumaja hengitti vaarallisesti niskaan. Vikkeläkinttuinen Ray ”Reiska” Sanders antoi osviittaa tulevalle riistämällä pelivälineen kolmesti putkeen vierailta nokialaisten jyllätessä johtoon 28-20 toisen neljänneksen alussa. Uumaja kaikesta huolimatta ryhdistäytyi päästen peliin takaisin mukaan, mutta puoliajalle edettiin Nokian 48-37-johdossa.

Pienen alkukangertelun jälkeen Nokia löysi kolmannella neljänneksellä toimivan viisikon, joka kykeni tukahduttamaan vieraiden hyökkäyspelin. Kolmannen neljänneksen päätteeksi Nokia johto oli jo 21 pistettä 72-51 ja päätösneljännes jäi kuriositeetiksi.

– Kolmannen neljänneksen tapaiset hyvät jaksot ovat lähellä sitä, mitä tässä tavoitellaan, BC Nokian päävalmentaja Ilpo Rantanen kommentoi.

– Se on normaalia preseasonilla, että peli ailahtelee todella paljon ja tulee isoja momentum swingejä. Meillä on paljon jätkiä, jotka pelaa isolla sydämellä. Kun pelaaminen välillä ei kulje halutulla tavalla, niin siihen reagoimiseen pitää kiinnittää huomiota.

BC Nokian ylväimmät onnistujat olivat pelinjohtaja Isaiah Wilkerson (16/5/3 syöttöä), kesällä kuntokuurin loukkaantumisen jälkeen tehnyt Daniel Dolenc (17/2) ja try-outilla syyskuun loppuun asti oleva Papa Dia (17/7).

– Voi olla iloinen, että ”Dole”, joka on kuntouttanut itsensä pitkän loukkaantumisen jälkeen, pelaa näin hyvin. Papa on ollut todella tunnollinen ja tehnyt täällä hommia ilman mitään varmuutta työpaikasta.

Näädät kohtaa Uumajan uudestaan heti huomenna maanantaina kello 16:30 Nokian Palloiluhallilla. Kyseessä on joukkueen viimeinen esiintyminen kotiyleisönsä edessä ennen Korisliiga-kauden alkua.

– Luonnollisesti koutsin mietteet ovat jo seuraavassa pelissä, joka on huomenna. Peli koneelle, työstetään klippejä ja aamulla katsotaan ne. Uumaja on erinomainen harjoitusvastustaja meille. He rankaisevat heti, jos ei tehdä asioita hyvin ja saadaan palkintoja, kun tehdään asioita hyvin.

– Paljon jäi asioita, joita voidaan tehdä huomenna paremmin. Huomenna odotan, että yleisilme olisi 40 minuutista isomman osan vielä parempi. Viime tiistain pelissä oli paljon enemmän energiaa, vaikka se asioiden toteutuksen kannalta ei ollut niin hyvää.