Näädät toistamiseen Uumajaa etevämpi

Julkaistu 12.09.2016

Ensimmäinen neljännes alkoi Näätien kannalta sekavasta, kun jokaista mallikasta yksilösuoritusta vastasi menetys tai nukahdus puolustuspäässä. Kaikesta huolimatta Näädät karkasi 10-4-johtoon ripeästi, mutta Uumaja käytti hyväkseen kotijoukkueen huonot hetket ja kuroi takaisin rinnalle. Nokia pääsi juoksemaan pari nättiä koria, mutta Uumaja pysyi iskuetäisyydellä neljänneksen päätteeksi 24-19.

Nokia karkasi toisen neljänneksen alkumetreillä kymmenen pisteen johtoon 34-22 Isaiah Wilkersonin kouluttaessa kahdesti puolustajaansa ja Kentwan Smithin viimeistellessä pyörähdyksen jälkeen. Uumaja haki vauhtia aikalisältä, mutta Kwame Alexander pääsi upottamaan täysin vapaalla kolmosella puoliaikatilanteeksi 44-31.

Puoliajan jälkeen Näädät pisti uumajalaisille jauhot suuhun. Puoliaika alkoi Ray Sandersin kolmosella, Eldar Skamon ajolla ja lopulta Wilkerson pysähtyi nopeasta hyökkäyksestä vapaaheittoviivalle ja nousi hyppyheittoon, jonka myötä BC Nokia nousi 20 pisteen johtoon 53-33. Neljännes eteni katkonaisesti runsaiden virheiden myötä ja Uumaja kuroi eron 12 pisteeseen 61-49 päätösneljännekselle.

Viimeisellä kympillä vieraat pääsivät hetkellisesti vielä kahdesti kymmenen pisteen päähän, mutta Daniel Dolencin torjunta ja trailerina juostu donkki nostatti nokialaisten peli-ilmeen sellaiseen virneeseen, että Uumajalla ei ollut enää mahdollisuuksia realistiseen takaa-ajoon. Näädät tyylitteli loppulukemat selkeiksi 81-61.

– Kun on energiaa, niin pelataan aika hyvin. Totta kai, pelaamme nyt viisi peliä seitsemään päivään, joten kyllä se vaikuttaa. Nyt meillä on vielä energiset Mattila (Niko) ja Hirvikoski (Henri) pois rivistä, se vähän vaikuttaa, BC Nokian päävalmentaja Ilpo Rantanen kertoi.

– Joukkueena tänään toimittiin paremmin kuin eilen. Niitä asioita joita oltiin katsottu videolta, niin tehtiin myös vähän paremmin. Kiva, että joukkue syttyi lopussa. Kaiken kaikkiaan jäi positiivinen kuva näistä peleistä, olemme oikealla tiellä

– Nyt haasteet kasvaa: Tanskassa on luvassa kovia otteluita. On hienoa, että olemme saaneet voittoja, se kasvattaa itseluottamusta, mutta Tanskassa olemme harjoitusleirillä ja sinänsä tuloksilla ei ole enää niin väliä. Pääsemme siellä harjoittelemaan ja opimme tuntemaan toisiamme paremmin.

Ottelua ei tilastoitu.