Näädät toiseen peräkkäiseen kotivoittoon

Julkaistu 26.10.2016

Ensimmäinen puoliaika

Kobrat sai loistavan alun pelille juosten ripeästi taululle lukemat 0-10. Nokialaisilla oli ongelmia saada hyökkäyskuvionsa alkuun ja puolustuspäässä fyysisen Dom Morris pääsi tekemään tuhojaan. Päävalmentaja Ilpo Rantasen aikalisän jälkeen Näädät piristyi ja erityisesti Papa Dia pelasi aktiivisesti tuoden kotijoukkueen iskuetäisyydelle. Kobrat kuitenkin käyttivät jo neljänneksen alussa saadun johdon hyväkseen ja avausneljännes päättyi Kobrat-johdossa 16-22.

Näätien puolustus terävöityi huomattavasti tauon jälkeen. Kuten tavallisesti, puolustus ruokki myös hyökkäystä. Kotijoukkue pyrki ahnaasti kohti rautaa ja Kobrien puolustus joutui liikkeeseen, mikä poiki viljalti vapaaheittoja, vielä vapaampia ajolinjoja ja vastapallosta lähteviä kolmosia. Tahtipuikko siirtyi Nokialle aina johtoa myöten, mutta Kobrien atleettinen Jamal Jones ja Morris pitivät huolen, että Näädät ei päässyt karkaamaan puoliajalle kuin kahden pisteen johtoon 39-37.

Toinen puoliaika

Kolmas neljännes jatkui samalla trendillä eli molemmat joukkueet taistelivat kori korilta. Eldar Skamo esitteli koko arsenaaliaan aina näppäristä syötöistä komeaan tukijalan käyttöön postissa, mutta Kobrilla löytyi lääke jokaiseen onnistumiseen. Kobrat pääsivät päätösneljännekselle pisteen johdossa 52-54, kun neljänneksen loppua kohti Nokian pelaaminen tahmautui.

Kobrat nousivat nopeasti neljänneksen alkuun viiden pisteen johtoon 56-61 Aubrey Conerlyn kolmosella, mutta Näätien nenät pysyivät pystyssä ja kotijoukkue juoksi ohitse. Ensin Skamo blokkasi komeasti Morriksen heittoyrityksen levyyn ja löysi toisessa päässä Dian vapaaseen nostoon. Heti perään Ray Sanders näytti parhaat puolensa taistelemalla antaumuksella pari riistoa ja kalastamalla Jonesille hyökkääjänvirheen. Kobrien Morris jyräsi toisessa päässä, mutta nokialaisyleisön suosikki Dia veti pidemmän korren post-liikkeillään sekä torjumalla Morriksen heiton kahdesti peräkkäin päätykatsomoon. Kobrat saivat vielä näennäisen mahdollisuuden taistella voitosta, mutta Nokia pääsi juhlimaan niukkaa kotivoittoa.

Tilastot

Kentän selkeä ykkönen oli Dia, joka taiteili 26 pistettä ja noukki 6 levypalloa. Nokialta kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät myös Skamo (13/5/4 syöttöä) ja Isaiah Wilkerson (12/1/4). Sandersin saldo oli 9 pistettä, 7 levypalloa, 3 syöttöä ja 3 riistoa.

Kobrilta eniten harmaita hiuksia nokialaisille aiheutti Jones (20/6/3), Morris (15/7) sekä Damon Williams (8/4/6).

Kommentit

Hieno fiilis voittaa toinen kotiottelu putkeen. Saimme huonon alun jakolmannella jaksolla pieni notkahdus, mutta näissä kahdessa kotiottelussa olemme saaneet mustat hetket poikki ja pystyimme nousemaan. Olemme harjoitelleet paljon puolustuspään asioita ja ne myös toimivat paremmin. Levypallopeli taas meinasi tänään maksaa meille pelin. 73 pisteeseen en ole huolissani, heitimme kehnosti kaaren takaa, mutta ne olivat laatuheittoja, BC Nokian päävalmentaja Ilpo Rantanen kommentoi.

– Kaikki alkaa pallonmenetyksistä, menetimme pallon 19 kertaa ja se ei ole ikinä hyvä asia. Olen hämmentynyt, koska en tiedä minkä joukkueen saan jokaisena iltana. Yhtenä päivänä pelaamme loistavasti, toisena emme muista meidän pelejä. Onnittelut Nokialle ja Coach Rantaselle, he pelasivat tänään lujempaa ja ansaitsivat voiton, Kobrien päävalmentaja Damion Dantzler kommentoi.