Näädät tiistaiksi Kotkaan

Julkaistu 24.10.2017

Sunnuntaina kotonaan Kobrat selättänyt BC Nokia matkustaa tänään tiistaina 24.10. Kotkaan, jossa Näädät pelaa perinteikästä KTP-Basketia vastaan sarjapisteistä. Ottelun avausheitto pistetään ilmaan kello 18:30 ja ottelu on katsottavissa Fanseatilta.

Harvinaisessa tiistaikierroksessa vastaan tulevan KTP:n kausi on lähtenyt toistaiseksi käyntiin nihkeästi. Kotkalaiset ovat vajonneet sarjataulukon hännille, kun kuudesta pelistä KTP on voittanut vain yhden. Lokakuun alussa KTP voitti kaksikymmentä pistettä Espoo Unitedin Karhuvuoressa, mutta sen jälkeen vierasottelut sekä Tampereen Pyrintöä että Korihaita vastaan ovat päättyneet tappioihin.

Karhuvuoren Steveco Areena on tunnetusti vaikea paikka pelata. Halli jo itsessään huokuu suomalaista koripallohistoriaa ja fanaattiset kotkalaisfanit tekevät kaikkensa, jotta vieraiden kuppi kääntyisi nurin.

KTP:n tehokkain tällä kaudella on ollut parin välikauden jälkeen Kotkaan palannut sentteri Kenneth Simms (14,5 pistettä/7,7 levypalloa/3,3 syöttöä), jonka nimi on alleviivattu punaisella jokaisessa skouttipaperissa. Tehoja tuovat myös Kauhajoelta tuttu Jermont Horton (12,0/5,0), Deon Edwin (14,2/4,5/3,0), Mandell Thomas (8,5/2,3) ja kasvattajaseuraansa palannut Michael Pounds (10,7/2,7/2,7). Poundsin lisäksi suomalaiskaartin täydentävät Manuel Barnes (6,7/2,7), Ilmari Kallio (2,5/1,0) ja ex-Näätä Joni Herrala (2,2/1,4).

– Palautuminen sunnuntain pelistä ja terveystilanne isoin haaste. Kotka on perinteisesti vierasjoukkueelle paha paikka ja siellä voittaakseen täytyy onnistua laajalla rintamalla. Simmsin sisäpeli ja levypallot isossa roolissa, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen kommentoi.