Näädät teki selvää jälkeä KTP-Basketista

Julkaistu 23.11.2016

KTP:llä oli jo ennen alkuvihellystä mutkia matkassa, kun joukkueen bussi hajosi tulomatkalla ja peli myöhästyi 15 minuuttia. Lisäksi ex-Näätä Daniel Bailey tuli vanhaan kotihalliinsa suoraan lentokoneesta. Kolme kautta BC Nokiassa pelannut Bailey sai ansaitut aplodit nokialaisyleisöltä sekä esittelyissä että tullessaan ensimmäistä kertaa kentälle.

Vastoinkäymisistä huolimatta kotkalaiset roikkuivat rinnalla ensimmäiset seitsemän minuuttia avausneljänneksestä. Neljänneksen loppupuolella Nokian herännyt puolustuspeli antoi kuitenkin myrskyvaroituksen, että mitä on tulossa toisella neljänneksellä.

KTP veti hetkeksi pelin neljään pisteeseen 19-15 Baileyn lay-upilla, mutta loppuneljännes oli täysin nokialaisten heiniä. Näätien puolustus teki kaiken vaikeaksi KTP:lle ja toisessa päässä kotijoukkueen hyökkäys soljui. Daniel Dolenc pisti kroppaansa likoon puolustuspäässä ja johtaja Isaian Wilkersonin masinoima hyökkäyspeli nautti toinen toisensa perään kertyneistä stopeista.

Näädät juoksi 21-2-runin, jonka päätteeksi taululla komeilivat lukemat 40-17. KTP kuroi eron vielä puoliajalle 19 pisteeseen, mutta toinen puoliaika ei tuonut lohtua vieraille. Vaikka kotijoukkueen puolustuksen intensiteetti laski, niin Näätien hyökkäyspeli piti huolen, että KTP ei kyennyt kunnolla uhkaamaan nokialaisten voittoa.

– Kaiken kaikkiaan hyvä intensiivinen ja positiivinen joukkue-esitys. Puolustus oli parhaimmillaan hyvin lähellä sitä, mitä tavoitellaan ja silloin hyökkäyksessäkin on helpompi pelata, BC Nokian päävalmentaja Ilpo Rantanen kommentoi.

Wilkerson oli Nokian johtohahmo 20 pisteellä ja kolmella syötöllä. Johtaja Wilkersonia säestivät tuplatuplan tehtaillut Papa Dia (17/10), taikurimaisia syöttöjä jaellut Eldar Skamo (13/7/4 syöttöä), Kentwan Smith (14/2) ja Dolenc (12/6).

Vapaaheittonsa surkeasti 7/24 heittäneeltä KTP:ltä kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät Sherman Gay (18/5) ja William Walker (17/6).