Näädät taipui voittamattomalla Seagullsille Kisahallissa

Julkaistu 20.11.2016

Kuten BC Nokian päävalmentaja Ilpo Rantanen ennakkoon kommentoi, niin voittaminen ruokkii voittamista ja Seagulls pelaa tällä hetkellä mielettömällä itseluottamuksella. Varsinkin legendaarisen Töölön Kisahallin lasiovista käveleminen sarjapisteet taskussa tulee olemaan vaikea pesti jokaiselle Korisliiga-joukkueelle tällä kaudella.

Korkealla intensiteetillä hyökännyt ja kovaotteisesti puolustanut Seagulls teki nokialaisten illan vaikeaksi. Ensimmäisen neljänneksen (24-16) Näädät pysyi kyydissä mukana, mutta pahaenteisesti stadilaiset pääsivät puoliajalle kaksinumeroiseen johtoon 52-38.

Puoliaika ei tuonut helpotusta Nokian peliin. Seagullsin hyökkäyspeli avautui lopullisesti ja kotijoukkue pääsi skoraamaan mielensä mukaan korin alta, kun nokialaiset olivat jatkuvasti askeleen myöhässä. Seagulls kykeni vetämään flow-tilassa eron murskalukemiksi.

Statistiikka ei valehtele: vaikka Näädät vei levypallotaistelun (30-32), niin Seagulls kompensoi heittämällä kakkosensa 31/45 (69%) ja kolmosensa 8/14 (57%). Menetyksiä nokialaisille kertyi 15, kun taas kotijoukkue piti huolen pallosta kymmentä erhettä lukuun ottamatta.

– Seagulls oli erinomaisen hyvä tänään. Heidän intensiteettinsä oli huomattavasti parempi kuin meidän. Toisella puoliajalla peli-ilmeemme oli valitettavan alistunut ja nimenomaan toisella puoliajalla etenkin puolustaminen oli valitettavan puolivillaista, Nokian päävalmentaja Rantanen kommentoi ottelun jälkeen.

Nokian tehokkaimmat olivat Papa Dia (15/5), erinomaisesti koko kauden heittänyt Henri Hirvikoski (11/3) ja Daniel Dolenc, joka mörssäsi 10 pistettä ja 4 levypalloa 13 minuutissa. Seagullsin etevimmät olivat Gerald Lee jr. (16/4), Antto Nikkarinen (15/2/9 syöttöä), Alex Vaenerberg (14/1) ja Raymond Cowels III (13/5).