Näädät taipui vieraissa Karhulle

Julkaistu 10.12.2016

Näädät pelasi ensimmäisen puoliajan kilpailukykyisesti kovana kotijoukkueena tunnettua Karhua vastaan. Erityisesti Niko Mattila pelasi aggressiivisesti molemmissa päissä kenttää, mikä poiki Mattilalle 12 pistettä ja 3 riistoa ensimmäiseen puoliaikaan. Pitkälle tauolle edettiin kuitenkin tasalukemissa 40-40.

Kauhajoelle runsain saapuneiden nokialaisfanien harmiksi kolmannella neljänneksellä BC Nokia notkahti. Karhu tuli peliin täysin uudella peli-ilmeellä ja vie kolmannen neljänneksen 28-17.

– Hyvät 20 minuuttia meiltä, mutta kuten monesti ennemmin, kolmas neljännes oli sellainen koetinkivi. Karhu tuli hyvin mukaan puoliajan jälkeen, Näätien kapteeni Henri Hirvikoski kommentoi ottelun jälkeen.

Päätösneljänneksen aluksi Karhu karkasi 14 pisteen johtoon, mutta sinnikkäät Näädät imivät vielä taistelutahtoa vierasreissulle matkustaneista faneistaan. Johtaja Isaiah Wilkerson toi Nokian vielä kuuden pisteen päähän ja Kentwan Smith teki kaikkensa viimeisillä minuuteilla, mutta Karhu nappasi 88-82-kotivoiton.

– Tavoitteemme oli antaa kaikki peliin ja alussa tämä näytti toimivan hyvin. Meillä oli mukana faneja ja junioripelaajia ja saimme tästä paljon virtaa. Monesta syystä ja monella joukkueella vieraspelaaminen on tässä sarjassa vaikeata. Puolustuspelaamisemme oli aluksi hyvää, mutta loppua kohti jäätiin vähän telineisiin. Peli oli sarjassamme lähellä, mutta ei aivan riitä, BC Nokian päävalmentaja Ilpo Rantanen kommentoi.

BC Nokian etevimmät olivat Wilkerson (24/6) ja kauden parhaan pelinsä pelannut Mattila (22/4/3 syöttöä/4 riistoa). Taustatukea kaksikolle antoivat Ray Sanders (10/4/3) ja Eldar Skamo (8/8/4). Karhun tehoduon muodosti Kammeon Holsey (25/3) ja Austin Hollins (21/5).