Näädät taipui tiukasti Karhulle Korisliiga-kenraaliottelussaan

Julkaistu 22.09.2017

BC Nokia pelasi Korisliiga-kenraaliottelunsa runsaan kotiyleisönsä edessä Nokian Palloiluhallissa, kun Karhu Basket nappasi yleisöystävällisessä ottelussa 99-102 (58-49) -voiton. Näätien kausi 2017/18 alkaa lauantaina 30.9. kello 17:00 kotiottelulla Espoo Unitedia vastaan.

Vaikka Näädät johti parhaimmillaan peliä 17 pistettä, niin Karhu repi johtoaseman itselleen kalkkiviivoilla. Viimeiset kolme minuuttia Karhu pääsi järjestään vapaaheittoviivalle liki jokaisella hyökkäysvuorollaan, kunnes vikkeläkinttuinen Vincent Council tasoitti ansaitsemillaan vapaaheitoilla pelin tilanteeseen 97-97, kun kellossa oli aikaa reilu minuutti.

Rutinoitunut konkari Bojan Sarcevic kuittasi johdon takaisin Karhulle hyökkäyskellon loppumetreillä lähteneellä kolmosellaan, mutta toisessa päässä Council ohitti Sarcevicin ja leijaili kavennukseen 99-100. Näädät sai vielä stopin, mutta toisessa päässä nokialaiset heittivät vapaan noston korin alta ohitse ja joutuivat rikkomaan. Fuquan Edwin heitti vapaaheittoviivalta loppulukemiksi 99-102, kun Näätien tasoittava kolmonen aikalisän jälkeen kolahti rautaan.

Ottelu oli kokonaisuudessaan viihdyttävää ja vauhdikasta kori-ilottelua, jossa Näädät nakutti peräti 35 pistettä avausneljännekseen. Laajasti kokoonpanoansa peluuttanut Näädät piti tahtipuikkoa käsissään kokonaisuudessaan 32 minuutin verran, mutta päätösneljänneksellä Karhu oli terävämpi.

– Hävisimme korin alla tämän pelin. Vastustaja teki 64 pistettä sisältä 71% tarkkuudella, heidän alimittainen sentteri heitti käytännössä yhdellä kädellä 32 pistettä ja me emme saaneet puolustuslevypalloja kymmenen minuutin pätkän aikana, Näätien päävalmentaja Ville Tuominen kommentoi.

– Toinen peli putkeen, jonka hävisimme korin alla. Antaa mietittävää jatkoon, että miten saamme sen tilkittyä. Se toki on myös harjoituspelien tarkoitus, että nähdään mikä ei toimi ja missä pitää kehittyä. Tärkeintä on löytää pelirytmi, päästä pelaamaan kovatempoisia ja jopa kiihkeitä pelejä. Siitä on hyötyä pitkässä juoksussa.

– Hieno nähdä myös näin paljon porukkaa harjoitusmatsissa. Vaikka tappio tulikin, niin luulen, että peli oli aika viihdyttävää, Tuominen hymyili.

Kotijoukkueen ykkösnimi oli taitava ja äärimmäisen nopea Council, joka viimeisteli 20 pistettä, kahmi 5 levypalloa ja jakoi 6 namupassia. Taustatukea antoivat monipuoliset laiturit Lawrence Gilbert jr. (16/6/5 syöttöä), Leyton Hammonds (14/5/3 syöttöä), Eldar Skamo (11/3), Aapeli Alanen (10/5) ja kesän aikana voimaa kerännyt takapelaaja Niko Mattila (11/1). Karhun tehokvartetti oli epäortodoksinen sentteri Stephen Maxwell (32/5), Marcus Allen (17/3), Edwin (14/7) ja Juho Lehtoranta (13/2).

Ottelun tilastot löytyvät täältä.