Näädät suojelee kotikenttäänsä Vilpasta vastaan

Julkaistu 29.11.2016

Erinomaisesti kauden aloittanut Vilpas majailee pykälän verran nokialaisten edellä sarjataulukossa kolmannella sijalla kahdeksalla voitolla ja neljällä tappiolla. Sarjakärki Helsinki Seagullsin jälkeen Vilpas on ollut toiseksi menestyksekkäin vierasjoukkue neljällä voitolla kuudesta ottelusta. Nokia taas on puolustanut kotiluolaansa menestyksekkäästi lukuun ottamatta sarja-avauksessa kärsittyä kotitappiota Seagullsia vastaan.

Läpi kuluvan Korisliiga-kauden on ollut selvää, että helppoja vierasvoittoja ei heru. Vilpas vahvana vierasjoukkueena luo mielenkiintoisen jännitteen Palloiluhallin lehtereille, kun on oletettavaa, että salolaiset tuovat vielä mukanaan maineikkaan faniryhmänsä.

– Mielenkiintoinen haaste. Uusiutunut Salo on kyennyt alkukaudesta yhtenä harvoista sarjan joukkueista esiintymään voitokkaasti myös vieraskentällä. Se on myös onnistunut voittamaan sellaisiakin otteluita, joissa ei ole pelillisesti ollut aivan parhaimmillaan. Me olemme kuitenkin viime aikoina pelanneet kotona hyvin ja onnistuneet niissä asioissa, jotka Saloa vastaan korostuvat . Kotiyleisön tuki kuitenkin taas enemmän kuin tarpeen, BC Nokian päävalmentaja Ilpo Rantanen suitsuttaa.

Edellisen kerran joukkueet kohtasivat lokakuun keskivaiheilla Salohallissa, kun Vilpas jylläsi vahvan päätösneljänneksen turvin 80-71 (41-37) -kotivoittoon. Vilpas on kahden ottelun voittoputkessa, kun taas Nokia palasi voittojen tielle peittoamalla viikko sitten KTP-Basketin kotonaan.

Vilppaan tehokkaimmat tällä kaudella ovat olleet Desmond Williams (14,2 pistettä/8,5 levypalloa), Juwan Staten (12,4/3,7/3,6 syöttöä), Al'lonzo Coleman (12,7/8,7) ja uransa parasta kautta pelaava Matias Ojala (10,7/3,5).

– Nokia on pelannut erinomaisesti kotikentällään, joten haaste on suuri keskiviikkona. Odotettavissa on fyysinen ja viihdyttävä ottelu, Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo ennakoi.