Näädät saa vastaansa vireessä olevan Karhun keskiviikkona

Julkaistu 07.11.2017

BC Nokia palaa kotiluolaansa Nokian Palloiluhalliin huomenna keskiviikkona 8. marraskuuta, kun Näätien vieraaksi saapuu viiden ottelun voittoputkessa porskuttava Kauhajoen Karhu Basket. Ottelun avausheitto pistetään ilmaan kello 18:30.

Kauhajoen leirissä maalailtiin jo mustia pilviä, kun Karhu hävisi kolme peräkkäistä ottelua selkein numeroin Helsinki Seagullsille, Salon Vilppaalle ja Kouvoille. Tuore päävalmentaja nokialaistaustainen Jussi Laakso ei kuitenkaan vähästä hätkähtänyt, vaan luotsasi lokakuun puolessa välissä Karhun voittoon Pohjanmaan paikalliskamppailussa Kobria vastaan ja tämän jälkeen voittoja on tullut kuin liukuhihnalta.

Karhu on napannut viisi peräkkäistä päänahkaa, kun Kobrien jälkeen ovat kaatuneet Espoo United, Kataja Basket ja Korihait kahdesti. Näätien tapaan vauhtikoripalloon panostava Karhu on ylittänyt voittoputkensa aikana sadan pisteen rajan neljästi, joten korintekovoimaa lakeuksilta löytyy viljalti.

– Viiden ottelun voittoputki kertoo kaiken oleellisen Kauhajoen vireestä. Karhu on sarjan vaarallisimpia joukkueita avoimella kentällä ja korintekovoimaa riittää. Meidän täytyy löytää oikea intensiteetti ja pystyä voittamaan 50/50-tilanteita säännöllisesti, BC Nokian päävalmentaja Ville Tuominen ennakoi.

Viidellä ulkomaalaispelaajalla operoivan Karhun varman vahvistustrion muodostaa Rene Rougeau (15,3/4,7), Marcus Allen (18,7/4,7) ja Flenard Whitfield (17,1/7,8), kun taas päävalmentaja Laakso joutuu punnitsemaan neljännen kokoonpanopaikan joko Matthew Hezekiahin (8,0/5,0) ja Stephen Maxwellin (15,7/7,3) välillä.

Karhun peliä pyörittää Korisliiga-konkari Bojan Sarcevic (12,9/4,6/6,4), jonka alaisuudessa tuhojaan tekevät myös kotkalaisveljekset Juho Lehtoranta (5,5/2,3) ja Joonas Lehtoranta (5,1/3,2/3,9) sekä nuori lupaus Henri Kantonen (5,3/2,0). Poissa avainpelaajista on Samuli Vanttaja (8,3/5,0).

Näädät pääsevät kotiyleisönsä eteen lähes täydellä kokoonpanolla, kun kolmestatoista pelaajasta sivussa ovat Niko Mattila ja Ville Haapoja. Tervetuloa kannustamaan Näädät takaisin voittojen tielle!